На сайті:

На сайті один гість та відсутні користувачі

Транскордонна освітня кампанія для шкіл у рамках Дня Європейської Співпраці

22.04.15

У рамках Дня Європейської співпраці проводиться транскордонна освітня кампанія для шкіл, у якій можуть брати участь школи, що знаходяться на території Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна. Метою даної кампанії є культурна та освітня інтеграція дітей та молоді з прикордонних регіонів, а також привернення уваги до тих проектів Програми, які є привабливими для молодого покоління. Щоб загальноосвітній навчальний заклад зміг приєднатись до кампанії, потрібно виконати 4 завдання, вказані у заявці. Усі учасники отримають комплект навчальних матеріалів про транскордонну співпрацю, а також чудовий набір промоційних матеріалів Програми. Найкращі команди з Польщі, Білорусі та України будуть запрошені до участі у фіналі змагань, що відбудеться у вересні 2015 року у Польщі.

Свято територіального співробітництва - День Європейської Співпраці - відзначається 21 вересня, фінал відбудеться за тиждень до цієї дати або тиждень опісля неї. Організатори кампанії забезпечують учасникам усі витрати, пов'язані з участю у фіналі, у тому числі транспорт, проживання та харчування. Кінцевий термін подання заявок - 4 травня 2015 року.

Як взяти участь

Крок 1 – школа збирає команду з 4 дітей (від 12 до16 років) та вчителя (капітана команди).

Крок 2 – команда виконує завдання, перелічені в заявці, яку можна завантажити на сторінці Програми www.pl-by-ua.eu (команді може допомагати весь клас).

Крок 3 – не пізніше, ніж 4травня 2015 року капітан команди надсилає заповнену заявку за вказаною адресою.

Школи з України надсилають заявку на адресу Представництва СТС у Львові: Олена Зубрицька, ІЦ СТС «Добросусідство», вул.Тиктора, 5, м.Львів

79007, Україна

На конверті вказати: День Європейської Співпраці 2015

Крок 4 4–СТС та Представництва у Бресті та Львові оцінюють заявки згідно з оціночною шкалою, розміщеною на сторінці Програми www.pl-by-ua.eu. Результати оцінки буде оголошено до 29 травня 2015. Також буде повідомлено попередню програму змагань та місце проведення фіналу конкурсу (готель з відпочинковою інфраструктурою). Найкращі команди одержать запрошення і повинні підтвердити свою участь. У підсумку кожну країну представлятиме по 8 команд (96 учнів та 24 вчителя).

Крок 5 – учасники з України та Білорусі отримують організаційну допомогу у підготовці документів на візу.

Крок 6 – автобуси забирають учасників, команди зустрічаються і розпочинається транскордонний фестиваль шкіл! День Європейської Співпраці припадає на 21 вересня і відзначається щороку в країнах ЄС, а також у країнах, які з ним ними межують.

 Метою цього свята є промоція понад 20 років територіального співробітництва в Європі, у якій беруть участь також прикордонні регіони та міста. Фінал змагань і спільне розміщення капсули часу стануть одними із заходів у форматі Дня Європейської Співпраці 2015 року. Фільм про змагання шкіл у 2013 можна переглянути на сторінці https://www.youtube.com/watch?v=DhqPI70u55. Інформацію про інші заходи, що відбувались у Європі в 2014 році, можна знайти за адресою: www.ecday.eu

Інформація про витрати

Школи не несуть жодних витрат у зв'язку з участю у кампанії. Організатори, так само як під час змагань 2013 року, покривають усі витрати, пов'язані з участю у фіналі (переїзд автобусом, харчування в дорозі і на місці, проживання в готелі, нагороди, інвентар для ігор, елементи капсули часу та інше).

Організатором кампанії є Спільний технічний секретаріат Програми Транскордонного Співробітництва Польща - Білорусь - Україна 2007 - 2013 у співпраці з Брестським Транскордонним Інфоцентром (Представництво Спільного технічного секретаріату у Бресті) та Інформаційним Центром Сприяння Транскордонному Співробітництву «Добросусідство» (Представництво у Львові ).

З питаннями, що стосуються участі українських шкіл, звертатися до Олени Зубрицької, тел: +(0322)61 02 59,

електронна пошта: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Більш детальна інформація та заявка на участь знаходяться за посиланням:

http://pl-by-ua.eu/ua,news,142

Додати коментар

Захисний код
Оновити