На сайті:

На сайті один гість та відсутні користувачі

Завершили роботу літні мовні табори

29.06.16

Володіння іноземними мовами є важливим інструментом для зростання конкурентоспроможності нашої держави та її європейської інтеграції. Без знання іноземних мов немає ні сучасної науки, ні вищої освіти. 
У законі України «Про освіту» йдеться про позаурочну діяльність учнів як невід’ємну частину системи освіти, яка спрямовується на розвиток здібностей і талантів учнівської молоді, задоволення її інтересів і духовних запитів. Основною формою позаурочної діяльності є організовані й цілеспрямовані заняття, які проводяться у вільний від навчального процесу час для розширення знань, умінь і навичок, розвитку самостійності, індивідуальних здібностей і нахилів учнів, а також їхніх інтересів і збагачення корисного відпочинку. 
Один із нестандартних підходів для забезпечення якісного навчання дітей мовам та здійснення позакласної роботи — це робота літніх таборів з іноземних мов.
Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 03.02.2015 № 89 «Про здійснення заходів щодо організації літніх мовних таборів», з метою якісного навчання дітей іноземним мовам у контексті європейської інтеграції України, наближення до європейських стандартів та популяризації вивчення іноземних мов серед українських школярів упродовж червня у нашій області працювали літні мовні табори на базі 80 загальноосвітніх навчальних закладів, які відвідувало 3303 учні.

У роботу мовних таборів активно включились волонтери носії мови від GoCamp, PeaceCorps, фонду «Українська місія» зі США. Також у мовних таборах працювало 609 учителів та 54 студенти-волонтери з вищих навчальних закладів Прикарпаття.
Під час перебування у мовних таборах учні мали можливість удосконалити свою мовну компетентність з англійської, німецької, французької та польської мов. Тематичні напрямки роботи таборів були різними: країнознавчий, інтелектуально-пізнавальний, спортивно-туристичний, здоровий спосіб життя, театральне мистецтво, свята та традиції країн, мова яких вивчається та України, все, що мене оточує, молоді та талановиті, я і світ.

Програма літніх мовних таборів  передбачала диференційований підхід при роботі з школярами. Заняття проводилися переважно на свіжому повітрі, в ігровій формі, з широким використанням інтерактивних форм (робота в парах, групах, командах) тощо. Основним завданням таких таборів було - показати дітям, що вивчення мов – це легко і просто, що літній мовний табір може бути веселим, розважальним, та яскравим.

Завдяки злагодженій спільній роботі учителів та волонтерів кожного дня, перебування дітей у таборі було наповнено корисними та багатогранними заняттями, які було сплановано таким чином, щоб кожен учасник табору зміг проявити творчі здібності, удосконалити навички невимушеного спілкування, подолати психологічний бар’єр у спілкуванні іноземною мовою.

Додати коментар

Захисний код
Оновити