На сайті:

На сайті 95 гостей та відсутні користувачі

Колегіальна форма роботи: адміністрація і профспілкова організація

19.05.14

IMG 3602 11Останнім часом значно активізувався й поглибився діалог між органами управлінської діяльності та профспілками. Це прослідковується, зокрема, і в Івано-Франківському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти.

Упродовж останніх років ректорат та профком регламентують і регулюють трудові взаємини на принципах колегіальності вирішення виробничих питань, соціального партнерства, паритетності представництва, рівноправності сторін, взаємної відповідальності, конструктивності. Це обумовлено Колективним договором між адміністрацією та трудовим колективом Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти (на 2013 – 2018 роки).

Виконання цього важливого документа обговорювалось на чергових зборах трудового колективу, які відбулися 16 травня цього року. Зокрема, голова профспілкової організації Надія Попович відмітила, що укладений договір на 2013 – 2018 рр. містить 54 зобов’язання, які взяла на себе адміністрація установи, 21 зобов’язання для профспілкового комітету та 14 спільних, що стосуються питань виробничих і трудових взаємин, забезпечення зайнятості, оплати та охорони праці, соціально-трудових пільг, гарантій, у тому числі діяльності профспілкової організації, компенсацій. Детально було проаналізовано хід реалізації зобов’язань сторін щодо соціально-трудових пільг, гарантій, компенсацій для працівників нашого закладу.

Ректор інституту Роман Зуб’як, як адміністратор установи, конкретизував у своєму виступі виконання розділів договору «Оплата праці», «Охорона праці», «Забезпечення зайнятості» тощо. Роман Миколайович окреслив і ті проблеми, над вирішенням яких працює ректорат та профспілка спільно. Ідеться про оновлення технічної та навчальної бази; ремонт приміщень та забезпечення теплового режиму; ремонт гуртожитку; медичний огляд та дні здоров’я.

Слід зазначити, що загалом в інституті склалася добра система взаємин між адміністративним управлінням і профорганом. Усі питання розв’язуються толерантно, виважено, з розумінням, виходячи з інтересів людей.

У роботі зібрання взяв участь голова Івано-Франківської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України Мирослав Габорак. У своєму виступі він зацікавив присутніх роз’ясненням питань соціально-економічного захисту працівників освіти та знаходження оптимальних рішень.

На завершення зустрічі працівники інституту мали змогу поцікавитись оплатою праці, порядком преміювання і винагород тощо та отримали вичерпні відповіді.

IMG 3597

IMG 3611

IMG 3601

IMG 3605

IMG 3602

IMG 3592

IMG 3591

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити