На сайті:

На сайті 413 гостей та відсутні користувачі

VІ Всесвітній форум українців

29.09.16

Наприкінці серпня 2016 року в Києві відбувся VІ Всесвітній форум українців, на якому були присутні делегати із 35 країн світу. Це ті, хто входить до українських громад за межами України, а також представники більш як 20 українських громадських організацій в Україні.

На пленарному засіданні виступали керівники об’єднань закордонного українства, комісій і структурних підрозділів УВКР, керівництво держави, громадськість. Працювало одинадцять секцій, у тому числі секція «Освіта і виховання».

На запрошення Голови Української Всесвітньої Координаційної Ради п. М. Ратушного Прикарпаття представляла колишній заступник голови профспілкової організації Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Любомира Калуська, доцент, кандидат педагогічних наук, доктор філософії. У своєму виступі п. Любомира наголосила на важливості дошкільного виховання у сучасних умовах, а також презентувала практико-зорієнтований збірник матеріалів «Калиновий край» для навчання дітей у школах вихідного дня української діаспори. (Калуська Л.В. Калиновий край: Практико-зорієнтований збірник матеріалів для навчання дітей у школах вихідного дня української діаспори / автор-упорядник Л.В.Калуська. – Івано-Франківськ: Симфонія форте, 2016. –468 с.). Це допоможе дітям шкіл вихідного дня української діаспори краще познайомитися із Україною, звичаями народу, а дорослим згадати все про рідний край і виховувати любов у своїх дітей до нього.

Видання було подароване керівникам делегацій Австралії, Казахстану, Аргентини, Румунії, Великої Британії, Греції, США, Сербії, Німеччини, Придністров’я, Греції, Італії, Росії, Молдовії, Канади, Карелії, Фінляндії, Казахстану, Азербайджану, Норвегії, Ірландії.

Голова профкому 

Надія Попович

20160821 110126_001

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити