На сайті:

На сайті 84 гостей та відсутні користувачі

ІНСТРУКТИВНО-МЕТОДИЧНА НАРАДА ЩОДО ПРОФІЛАКТИКИ СУЇЦИДАЛЬНИХ ТЕНДЕНЦІЙ У ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ ОБЛАСТІ

06.04.15

3 квітня 2015 року на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти методисти Р(М)МК (ІМЦ) з психологічної служби, практичні психологи професійно-технічних навчальних закладів та підвідомчих шкіл-інтернатів обговорили діяльність психологічної служби системи освіти області щодо попередження підліткових самогубств.

Заступник директора департаменту – начальник управління дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти департаменту освіти і науки облдержадміністрації Іван Будзак проінформував присутніх про актуальність та важливість просвітницько-профілактичної роботи з даної проблеми.

Віктор Кімакович, директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації, наголосив на необхідності попередження працівників засобів масової інформації про особливості висвітлення у пресі питань щодо підліткового самогубства.

Оксана Чайка, завідуюча відділенням медико-психологічної допомоги та соціальної реабілітації ОПНЛ № 3, ознайомила присутніх з проблемами підліткового віку, психопатологічними особливостями та акцентуаціями характеру у підлітків.

Лілія Крикун, методист ОЦППСР, вела мову про аспекти  соціального ризику підлітків та референтні групи, які можуть сприяти формуванню суїцидальної поведінки в учнів.

Працівникам психологічної служби також було запропоновано перелік рекомендованих методик для діагностики суїцидальних намірів у дітей підліткового віку. Про особливості діагностики з окресленого питання присутнім розповіла методист ОЦППСР Оксана Хомин.

Методисти з психологічної служби Богородчанського, Рожнятівського районів та м. Івано-Франківська Олександра Фесюк, Віра Романишин і Галина Семенів надали учасникам зібрання детальну інформацію про особливості психологічної просвіти батьків і педагогів, формування позитивного психологічного клімату у закладах освіти та психолого-педагогічну корекцію суїцидальних тенденцій.

Директор Івано-Франківського обласного центру практичної психології і соціальної роботи Людмила Підлипна привернула увагу до фаз суїцидальної поведінки учнів та алгоритму роботи щодо профілактики у закладах освіти підліткових самогубств та формування позитивного соціального середовища.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити