На сайті:

На сайті один гість та відсутні користувачі

Серпневі управлінські студії

26.08.15

Упродовж 18-21 серпня 2015 року на базі обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбулися управлінські студії для керівників ЗНЗ.
У рамках роботи студій проведено майстер-класи:

  • Олени Радиш, директора Рожнівського НВК Косівської районної ради з теми «Готуємо серпневу педагогічну раду» (для новопризначених керівників ЗНЗ), під час якого учасникам майстер-класу надано допомогу у визначенні завдань щодо організації та проведення серпневої педагогічної ради та опрацювано нормативні документи щодо організації 2015/2016 навчального року.
  • Ганни Пасічної, директора Коломийського НВК №9 «Загальноосвітня школа-ліцей» з теми «Нові підходи до  організації внутрішнього контролю у ЗНЗ: погляд менеджера»: керівники спеціалізованих навчальних закладів визначили нові підходи до організації внутрішнього контролю та охарактеризували особливості організації навчально-виховного процесу в 1–11 класах загальноосвітніх навчальних закладів у 2015/2016 навчальному році.
  • Оксани Якимів, директора Вигодського корекційно-реабіалітаційного центру з проблеми «Нові підходи до  організації внутрішнього контролю у ЗНЗ: погляд менеджера»: керівники опорних шкіл з управлінської діяльності ознайомились з досвідом роботи керівника ЗНЗ шляхом прямого і коментованого показу послідовності дій, методів, прийомів і форм управлінської діяльності та спільно відпрацювали алгоритм управлінських підходів керівника-майстра щодо організації внутрішнього контролю у ЗНЗ.
  • Оксани Сподар, заступника директора Долинської гімназії № 1 з теми «Управлінський супровід моніторингу якості навчально-виховного процесу» (для заступників директорів шкіл з навчально-виховної роботи), під час проведення якого розкрито основні змістові аспекти діяльності керівників ЗНЗ у 2015/2016 навчальному році та управлінського супроводу моніторингу якості навчально-виховного процесу в умовах модернізації освіти.


Проведено засідання секцій для:

  • завідувачів методичних кабінетів, директори методичних центрів відділів (управлінь) освіти райдержадміністрацій (міськвиконкомів) з теми «Завдання  методичних служб щодо розвитку науково-методичного середовища в регіоні у 2015-2016 н.р.»;
  • керівників вечірніх (змінних) шкіл з проблеми «Основні змістові акценти в організації навчально-виховного процесу у 2015-2016 навчальному році»;
  • керівників спеціальних загальноосвітніх шкіл-інтернатів та навчально-реабілітаційних центрів обласного підпорядкування з теми «Особливості організації навчально-виховного процесу в 2015-2016 н.р.: управлінський аспект»;
  • керівників загальноосвітніх навчальних закладів області з проблеми «Основні змістові акценти в організації навчально-виховного процесу в 2015/2016 н. р.» (управлінське он-лайн-консультування).


Керівники загальноосвітніх навчально-виховних закладів області  розглянули нові підходи до організації навчально-виховного процесу в 2015-2016 році в умовах модернізації освіти.

Під час засідання секції завідувачів методичних кабінетів, директорів методичних центрів відділів (управлінь) освіти райдержадміністрацій (міськвиконкомів) основна увага була зосереджена на:

  • оптимальних напрямках професійної підготовки вчителя в системі післядипломної освіти  в нових умовах функціонування  системи освіти;
  • основних викликах в роботі методичних служб області у 2015-2016 н.р. щодо розвитку науково-методичного середовища в районі (місті);
  • системі координації діяльності районних (міських) методичних служб та ОІППО щодо організацію безперервного підвищення професійної компетентності педагогів у 2015-2016 навчальному році.


Завідувачі методичних кабінетів, директори методичних центрів відділів (управлінь) освіти райдержадміністрацій (міськвиконкомів), керівники ЗНЗ області відзначили доцільність, практичне спрямування, різноманітність та ефективність підготовки, організації та проведення серпневих управлінських студій.


Додати коментар

Захисний код
Оновити