На сайті:

На сайті 169 гостей та відсутні користувачі

Науково-методичні засади підвищення професійного потенціалу вчителів в умовах реалізації сучасної освітньої парадигми

21.08.17

18 серпня пройшла методична майстерня працівників місцевих органів управління освітою, Р(М)МК, ІМЦ, керівників методичних об’єднань, відповідальних за організацію методичної роботи з учителями географії, природознавства та економіки в районі, місті, об’єднаній територіальній громаді, закладі обласного значення.

У ході роботи секції відбулось обговорення:
нових нормативно-правових документів Міністерства освіти і науки України щодо особливостей організації навчально-виховного процесу та викладання географії, природознавства в загальноосвітніх навчальних закладах у 2017/2018 навчальному році;
оновлених навчальних програм з природознавства (5 клас), географії (6–9 класи), методичних рекомендацій Міністерства освіти і науки України щодо вивчення предметів у 2017/2018 навчальному році;
- стратегії і тактики навчання географії, природознавства, економіки в контексті компетентнісно орієнтованої освіти;
- особливостей організації навчально-виховного процесу з предметів у загальноосвітніх навчальних закладах у 2017/2018 н. р.;
- шляхів навчально-методичного супроводу реалізації нових навчальних планів та програм старшої школи в 2018/2019 н. р.;
- нової навчально-методичної літератури з предметів;
- аналізу результатів ЗНО з географії 2017 року.

Під час практичного модуля проведено тренінг «Компетентнісний підхід як умова підвищення якості освіти» та презентовано досвід Лідії Онуфрійчук, методиста РМК Косівської районної ради щодо використання педагогічних ідей, упровадження інновацій у систему науково-методичної роботи як засобу розвитку професійної успішності вчителя.

Світлана Подолюк, методист лабораторії природничо-математичних дисциплін ОІППО ознайомила з основними напрямами організації навчально-виховного процесу з географії у 2017/2018 н. р. відповідно до вимог Державних стандартів, Концепції нової української школи, з оновленими навчальними програмами та особливостями вивчення предмета у 6–9 класах. Акцентувала увагу на курс «Україна і світове господарство» у 9 класі, де учні навчатимуться за новими програмами.

Наталія Толоконнікова, доцент кафедри теорії та методики навчання ОІППО, кандидат біологічних наук зупинилась на питанні «Упровадження наскрізної змістової лінії «Екологічна безпека та сталий розвиток» у нових програмах з географії і природознавства».

Олег Ковальчук, методист ІМЦ відділу освіти Надвірнянської райдержадміністрації розкрив особливості реалізації наскрізної змістової лінії «Підприємливість та фінансова грамотність» у шкільному курсі економічної географії.

Василь Багрій, методист РМК Богородчанської районної ради доповів про основні напрями методичної служби щодо вдосконалення науково-методичного супроводу в нових реаліях.

Учасники секції прийняли рекомендації щодо забезпечення науково-методичного супроводу викладання дисциплін у 2017/2018 навчальному році.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити