На сайті:

На сайті 363 гостей та відсутні користувачі

У НОВИЙ НАВЧАЛЬНИЙ РІК

23.08.17

В Івано-Франківському академічному ліцеї-інтернаті Івано-Франківської обласної ради відбулася обласна науково-практична конференція педагогічних працівників “Стратегічні пріоритети розвитку освіти області та шляхи їх реалізації у 2017/2018 навчальному році”.

Участь у заході взяли заступник директора департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Сергій Дятленко; голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич; заступник голови облдержадміністрації Ігор Пасічняк; директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації Віктор Кімакович; директор Прикарпатського лісогосподарського коледжу, голова комісії з питань гуманітарної політики та свободи слова обласної ради Юрій Черневий; голова обкому Профспілки працівників освіти і науки України Мирослав Габорак; директор Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти Богдан Томенчук, ректор Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Роман Зуб’як. Серед запрошених були і керівники органів управління освітою райдержадміністрацій (міськвиконкомів), об’єднаних територіальних громад, методичних служб, директори ВНЗ І–ІІ р. а., ПТНЗ, позашкільних та закладів обласного підпорядкування.

У своєму виступі Олександр Сич зазначив:
- Саме від учителя та середовища, у якому навчається та виховується учень, залежить наше майбутнє. Зараз переживаємо нелегкі часи в історії українського народу, тож бажаю всім пережити їх гідно, натхненно виконуючи свій професійний та громадянський обов’язок. Тоді матимемо розвинуту європейську державу з достойними умовами життя.

Заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації Ігор Пасічняк подякував освітянам за самовіддану працю. Він відзначив позитивний поступ в освітніх процесах області, зокрема, відкриття нових садочків та привернення уваги Міністерства до проблем гірської школи.

Присутні заслухали доповідь Віктора Кімаковича “Про підсумки функціонування освітньої галузі у 2016/2017 навчальному році та пріоритетні шляхи розвитку освіти Івано-Франківщини у 2017/2018 навчальному році”. Обговорювалось ще одне немаловажне питання – особливості організації навчально-виховного процесу в початковій школі.

Також ішлось про управління освітою в умовах децентралізації, створення якісного освітнього середовища в опорному навчальному закладі; упровадження інклюзивного навчання в закладах освіти та шляхи його вирішення; соціальні аспекти функціонування системи освіти на сучасному етапі; ключові пріоритети забезпечення професійного зростання учителів в умовах Нової української школи.

Зацікавлення викликав виступ заступника директора департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Сергія Дятленка, котрий зупинився на основних освітніх трендах, які розвиває і пропагує Міністерство.

Традиційно на конференції вручили обласну премію в галузі управління та організації системи освіти імені Івана Косика. Цьогоріч її отримали: Михайло Косило, директор Івано-Франківського обласного державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді; Юрій Черневий, директор Прикарпатського лісогосподарського коледжу, голова комісії з питань гуманітарної політики та свободи слова обласної ради; Іван Оробець, директор Горішньозалучанської загальноосвітньої школи І–ІІ ст. Снятинської районної ради.


 


Додати коментар

Захисний код
Оновити