На сайті:

На сайті 111 гостей та відсутні користувачі

Стан та перспективи методичного супроводу інклюзивного навчання

28.08.17

 23 серпня проведено методичну майстерню працівників місцевих органів управління освітою, методистів Р(М)МК, ІМЦ, відповідальних за інклюзивне навчання в районі, місті, об’єднаній територіальній громаді.

Питання щодо проблем та перспектив розвитку інклюзивної моделі освіти в навчальних закладах області висвітлив Василь Палійчук, головний спеціаліст відділу дошкільної та загальної середньої освіти управління дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації.

Оксана Липка, методист лабораторії управління та організації освіти ОІППО розкрила особливості методичного супроводу інклюзивного навчання в закладах освіти області в 2017/2018 н. р.

На важливості планування змін для подальшого впровадження інклюзивного навчання в районах, містах, об’єднаних територіальних громадах області акцентувала увагу Наталія Глинянюк, старший викладач кафедри педагогіки і психології ОІППО.

Для учасників секційного засідання проведено майстер-класи вчителем-методистом Тисменичанської ЗОШ І–ІІІ ст. Надвірнянської районної ради Ганною Ковальчишин “Використання здоров’язбережувальних технологій В. Базарного та О. Дубогай у навчально-виховному процесі з дітьми з особливими освітніми потребами” та Тетяною Кричовською, практичним психологом, асистентом учителя Білозоринської ЗОШ І–ІІ ст. Надвірнянської районної ради “Використання арт-терапевтичних технологій у роботі практичного психолога з дітьми з порушенням опорно-рухового апарату”.

Освітяни окреслили коло питань, пов’язаних з розвитком інклюзивної освіти.


 


Додати коментар

Захисний код
Оновити