На сайті:

На сайті 224 гостей та відсутні користувачі

Методична майстерня працівників системи дошкільної освіти

28.08.17

 23 серпня у рамках обласних освітянських серпневих методичних майстерень відбулася зустріч працівників місцевих органів управління освітою, методистів Р(М)МК, ІМЦ, відповідальних за дошкільну освіту в районі, місті, об’єднаній територіальній громаді. У ході роботи обговорювалась проблема ефективної організації методичної роботи щодо реалізації пріоритетних напрямів розвитку дошкільної освіти у 2017/2018 навчальному році.

У процесі воркшопу (модератор Наталія Бабій, старший викладач кафедри теорії та методики навчання, методист лабораторії дошкільної та початкової освіти ОІППО) було запропоновано педагогічні техніки та технології (рольова гра, інтерактивні вправи, робота в малих групах) для використання у різних формах методичної роботи з педагогами ДНЗ в контексті компетентнісно зорієнтованої освіти для реалізації пріоритетних завдань розвитку дошкільної освіти у новому навчальному році.

Людмила Мінда, методист лабораторії дошкільної та початкової освіти ОІППО презентувала Положення про інноваційну форму роботи з педагогами – обласну Коучинг Школу професійного розвитку вихователів ДНЗ, розкрила механізм її організації та зміст діяльності. Створення в області Коучинг Школи не лише модернізує, а й посилить потужності методичної служби та задовольнить існуючі запити освітян.

Окрім того, було опрацьовано нормативно-правове забезпечення освітнього процесу в дошкільних навчальних закладах у 2017/2018 навчальному році, представлено навчально-методичне забезпечення до оновленої редакції освітньої програми для дітей старшого дошкільного віку «Впевнений старт» та інших чинних програм.

З метою ефективного планування методичної роботи надалі учасникам зустрічі було запропоновано експрес-опитування.

Завершилася робота підбиттям підсумків та прийняттям рекомендацій.


 

 


Додати коментар

Захисний код
Оновити