На сайті:

На сайті 322 гостей та відсутні користувачі

Відкриття третього (заключного) туру Всеукраїнського конкурсу “Учитель року–2011” у номінації “Початкові класи”.

06.04.2011


foto_009_jjj7 квітня 2011 року в актовій залі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбудеться відкриття третього (заключного) туру Всеукраїнського конкурсу “Учитель року–2011” у номінації “Початкові класи”.

Напередодні почало працювати фахове журі, у складі якого провідні науковці педагогічних закладів України та кращі педагоги, переможці попередніх конкурсів.

foto_007Очолює журі – Шапошнікова І. М., заступник директора з навчально-методичної роботи Інституту педагогіки і психології Національного педагогічного університету ім. М. П. Драгоманова, кандидат педагогічних наук, професор. Журі відразу розпочало роботу: переглянуло матеріали надіслані на конкурс.

Першими враженнями про роботу конкурсу в інтерв’ю з нашими кореспондентами поділилася голова журі Шапошнікова Ірина Миколаївна.

Ви вже другий рік поспіль є головою журі у номінації “Початкові класи”. Скажіть, будь ласка, як ви почуваєте себе у ролі головного експерта?

– Мені здається, що основне завдання голови журі – це створити команду… Як на мене, ось уже другий рік поспіль збираються такі фахівці, які здатні взяти на себе відповідальність, здатні презентувати свої ідеї не боячись чиєїсь думки, а це дуже важливо у колективній роботі. Я дуже вдячна організаторам, за те, що вони підібрали такий професіональний склад журі, який є боєздатним, немає упередженої думки і відчуває, що працює на Україну, а не на кожний регіон, який вони презентують.

Як Ви вважаєте, чи змінились матеріали представлені вчителями: проблематика, тематика конкурсних робіт, те з чим вони будуть себе презентувати?

– На перший погляд ще не можна побачити глибину робіт. Але вже помітно, що у конкурсних матеріалах учителі показують реалізацію як компетентнісного, так і особистісно орієнтованого підходу. Я помітила, що більше уваги приділяється дитині, учитель намагається працювати на її рівні, дає можливість проявити себе. Цьогорічною особливістю є те, що педагоги не бояться представляти нетрадиційні технології (розвивальне навчання, “Росток”, довкілля), а також презентують власні технології, які є локальними.

Від себе хочу побажати всім учасникам натхнення, творчості і прагнення до перемоги.

Розгорнуте інтерв’ю можна прочитати в газеті “Освітянське слово”,

№ 13–14.

foto_008 Івано-Франківщину у складі журі представляє Хрущ В. Д., завідувач кафедри теорії та методики початкової освіти Державного вищого навчального закладу “Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника”, кандидат педагогічних наук, професор.
Очолює журі – Шапошнікова І. М., заступник директора з навчально-методичної роботи Інституту педагогіки і психології Національного педагогічного університету ім. М. П. Драгоманова, кандидат педагогічних наук, професор.

Додати коментар

Захисний код
Оновити