На сайті:

На сайті 199 гостей та відсутні користувачі

“Лідери освітніх ініціатив”

14.09.11

P9090589_З 5 до 10 вересня ц. р. в Івано-Франківському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти в рамках українсько-польського проекту проходило навчання (ІІ етап) працівників відділів (управлінь) освіти, керівників загальноосвітніх навчальних закладів, методичних об’єднань, практичних психологів.

Семінар-тренінг проводила група тренерів обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, серед яких: Ольга Барабаш, проректор інституту; Наталія Глинянюк, старший викладач кафедри педагогіки та психології; Світлана Юсипчук, завідувач лабораторії дошкільної та початкової освіти; Надія Попович, завідувач відділу дошкільної та початкової освіти; Людмила Мінда, методист лабораторії дошкільної та початкової освіти. Наставництво (супервізію) здійснювали: Здіслава Баранкевич – незалежний експерт, Ігор Корнієнко, керівник Львівського обласного центру практичної психології.

За час проведення навчання відбулась зустріч польської делегації, у складі якої Маґдалена Поляк – відділ упровадження програм розвитку (Міністерство закордонних справ Республіки Польща); Ева Бобіньска – відділ суспільних та громадянських компетентностей (ORE); Ева Дудек – координатор проекту “Програма підсилення ефективності системи педагогічного погляду та оцінки якості роботи школи” (ORE) з івано-франківськими колегами - лідерами підтримки змін: Іваном Будзаком, першим заступником начальника головного управління освіти і науки обласної державної адміністрації та Романом Зуб’яком, ректором Івано-Франківського ОІППО. Зокрема, Іван Васильович зазначив:

– Сьогодні я тут присутній не як управлінець, а як учасник проекту. Хочу висловити подяку колегам із Польщі за співпрацю, побажати незабутніх вражень та плідної роботи.

Основна мета проекту – пошук моделі співпраці освітніх закладів України в процесі впровадження змін. Він покликаний сприяти системним перемінам, пов’язаним із підвищенням якості роботи шкіл, рівня кваліфікації вчителів та забезпеченням рівних можливостей отримання освіти; підготовці лідерів підтримки та лідерів змін, завданням яких буде вдосконалення роботи закладів освіти області, діагностика та планування діяльності, пов’язаної з розвитком професійної кваліфікації вчителів та впровадженням освітніх змін на рівні школи.

У ході семінару-тренінгу враховувались особливості навчання дорослих. Це опора на їхній досвід, використання активних та інтерактивних методів: міні-лекції, презентації, робота в малих та великих групах, дискусії, аналіз проблем, візуалізація, рольові ігри. Це дало можливість розширити уявлення щодо ключових понять теми, віднайти оптимальні шляхи вирішення конкретних проблем у ході дискусії між представниками різних навчальних закладів.

На завершальному етапі навчання Роман Зуб’як та Ева Бобіньска вручили учасникам сертифікати. Також відбувся вебінар з Львівським інститутом післядипломної педагогічної освіти, у ході якого присутні поділилися враженнями від навчання, обговорили результати анкетування, наступний етап роботи та підбили підсумки.

_006
Інтеграція групи
_008
Зустріч польської делегації з івано-франківськими колегами

P9080567

Робота у групах
P9090589
Вручення сертифікатів



Додати коментар

Захисний код
Оновити