На сайті:

На сайті 96 гостей та відсутні користувачі

Відбувся семінар методистів обласних інститутів післядипломної педагогічної освіти західного регіону

21.10.11

19–20 жовтня ц.р.в інституті відбувся семінар методистів обласних інститутів післядипломної педагогічної освіти західного регіону (Тернопільська, Львівська, Рівненська, Волинська, Закарпатська, Чернівецька, Хмельницька області), а також методистів РМК (ІМЦ), спеціалістів відділів освіти райдержадміністрацій (міських рад) Івано-Франківської області, відповідальних за дошкільну освіту.

Учасників семінару привітали: Марія Мрічко, заступник начальника головного управління освіти і науки облдержадміністрації, Лілія Сачовська, заступник начальника відділу загальної середньої освіти головного управління освіти і науки облдержадміністрації та Ольга Барабаш, проректор ОІППО.

Захід проходив з метою обміну досвідом щодо реалізації проектного підходу в системі післядипломної освіти педагогічних працівників дошкільних навчальних закладів.

У ході пленарного засідання за участі представників головного управління освіти і науки облдержадміністрації, відповідальних працівників Інституту інноваційних технологій та змісту освіти, відомих в області науковців обговорювали актуальні проблеми дошкільної освіти на сучасному етапі. Окремим блоком було  розглянуто проблему використання методу проектів для реалізації єдиної науково-методичної проблеми дошкільного навчального закладу. Учасники семінару мали можливість ознайомитися з розвивальним середовищем ДНЗ м. Івано-Франківська.

Секційні засідання у формі фестивалю проектів проходили на базі

Пеньківського НВК та Черганівського ДНЗ «Лісова колиска» Косівського району. Педагоги Косівщини та м. Коломиї (учасники проекту «Проектна культура») презентували  систему роботи з використання методу проектів для реалізації завдань морально-патріотичного та художньо-естетичного розвитку дітей.

Після завершення секційних засідань відбувся «круглий стіл» з обміну досвідом щодо використання проектних технологій у професійній діяльності методистів обласних інститутів післядипломної педагогічної освіти західного регіону.

Задля кращого ознайомлення  гостей з культурними традиціями нашого краю було запропоновано дефіле українського національного одягу для дітей та молоді, відвідування садиби Святого Миколая.

IMG_5903hggtyt

IMG_5899lououo

Додати коментар

Захисний код
Оновити