На сайті:

На сайті 165 гостей та відсутні користувачі

Ми – надія твоя, Україно!

01.06.12

З нагоди Міжнародного дня захисту дітей у великій сесійній залі обласної державної адміністрації відбулось обласне свято-зустріч «Ми – надія твоя, Україно!», яке проводиться традиційно з метою стимулювання, підтримки і заохочення талановитої молоді та їх наставників.

Здібних, творчо обдарованих дітей, які на всеукраїнському рівні досягли найвищих результатів у конкурсах, олімпіадах, турнірах та інших змаганнях, вітали: Михайло Вишиванюк, голова обласної державної адміністрації; Олександр Сич, голова обласної ради; Зінаїда Болюк, начальник головного управління освіти і науки облдержадміністрації; Мирослав Карабін, начальник головного управління сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації; Василь Тимків, заступник начальника управління культури облдержадміністрації; Дмитро Дзвінчук, голова постійної комісії з питань освіти обласної ради, а також проректори та науковці вищих навчальних закладів.

Урочиста церемонія нагородження талановитих та обдарованих дітей  «Ми – надія твоя, Україно!»має свою історію та біографію.Вона започаткована у 2003 році головою обласної державної адміністрації М.Вишиванюком та головою обласної ради Василем Брусом. За цей період обласною владою було відзначено більше тисячі школярів та їх вчителів, викладачів і тренерів.

Щороку на святі-зустрічі  «Ми – надія твоя, Україно!» нагороджуються дипломами та цінними подарунками (ноут-буками, телевізорами, відеокамерами, книгами) юнаки та дівчата, які посіли призові місця на Всеукраїнському рівні у предметних олімпіадах, конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України, Всеукраїнських та Міжнародних екологічних програмах і проектах, конкурсах юних техніків, конкурсах професійної майстерності, Всеукраїнських конкурсах-фестивалях художньої самодіяльності,  Всеукраїнських та Міжнародних екологічних програм і проектах, Всеукраїнських туристсько-краєзнавчих експедиціях, історико-географічних експедиціях учнівської та студентської молоді, чемпіонатах України з різних видів спорту. Окрім того, переможці інтелектуальних змагань, учні загальноосвітніх навчальних закладів щомісячно  впродовж року  отримують стипендію голови обласної державної адміністрації і голови обласної ради, випускники шкіл – одноразову грошову винагороду у розмірі 10-ти стипендій студента-відмінника вищого навчального закладу ІІІ–ІVрівня акредитації.

Декілька років поспіль за результатами виступів учнів на ІV етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад область входить у першу десятку областей України. Так, у 2012 р. 38 учнів стали переможцями. Зокрема, уцьому році І місця здобули7 учнів, ІІ місця – 9 учнів, ІІІ місця – 22учні(для порівняння у 2006р. – 25 призерів олімпіад).

Добрі результати показує Івано-Франківське відділення Малої академії наук України, зокрема, у цьому році 50 учасників вибороли 29призових місць.  

Найбільше перемог здобули учні навчальних закладів міста Івано-Франківська – 22, міста Калуша – 8 та Долинського району –7.

Серед закладів нового типу відзначились:

  • Обласна спеціалізована школа-інтернат “Фізико-технічний ліцей при Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу” (8 учнів-переможців, з яких 4 зайняли  перші місця);
  • Українська гімназія №1 Івано-Франківської міської ради (8 учнів-переможців);
  • Івано-Франківський обласний ліцей-інтернат для обдарованих дітей із сільської місцевості Івано-Франківської обласної ради (5 учнів-переможців).

Крім того, по чотири переможці олімпіад та МАНу є у Калуській гімназії Калуської міської ради, Долинському природничо-математичному ліцеї та Івано-Франківській спеціалізованій школі І-ІІІ ст. №5 з поглибленим вивченням німецької мови Івано-Франківської міської ради.

Про високий рівень виступів представників області на ІVетапі Всеукраїнських учнівських олімпіад  говорить і те, що 5 учнів запрошено до участі у відбірково-тренувальних зборах до Міжнародних олімпіадах з фізики (1), географії (1) та астрономії (3).

Стабільно високих результатів досягають учні у конкурсах та турнірах. Зокрема: у ІV Всеукраїнському етапі ІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської і студентської молоді імені Тараса Шевченка 14 учнів здобули перемогу, 3 учні стали переможцями  ІV етапу Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості імені Тараса Шевченка, 1 учениця – на Міжнародному конкурсі знавців української мови імені Петра Яцика та 9 команд здобули призові місця на турнірах Всеукраїнського рівня.

 У цьому році на проведення свята з обласного бюджету виділено близько 150,0 тис.грн., за рахунок яких обдаровані діти  отримали грамоти управління освіти і науки облдержадміністрації та цінні подарунки: 11 учнів, які в інтелектуальних змагання зайняли 1-ші місця, –  ноут-буки, решта (87) – книги.  Їх вчителі-наставники (100) нагороджені грошовими преміями, книгами, грамотами голови облдержадміністрації та голови обласної ради і впродовж року отримуватимуть з місцевих бюджетів доплату до заробітної плати у розмірі до 50%.

Загалом у цьогорічному святі «Ми – надія твоя, Україно!» взяли участь 198 учасників. Аналогічні заходи в рамках програми «Обдаровані діти» відбуваються у містах і районах області, а це підтверджує належну увагу до талановитої молоді як з боку обласної державної адміністрації, обласної ради, так і місцевих органів влади.

Додати коментар

Захисний код
Оновити