На сайті:

На сайті 130 гостей та відсутні користувачі

Інформація про проведення секції працівників відділів (управлінь) освіти райдержадміністрацій (міськвиконкомів), Р(М)МК (ІМЦ), керівників районних (міських) методичних об’єднань учителів правознавства та філософських дисциплін

21.08.2012

21 серпня 2012 року з 13.00 до 15.00 у приміщенні Івано-Франківського міського центру національно-патріотичного виховання учнівської молоді імені Степана Бандери відбулося засідання секції працівників відділів (управлінь) освіти райдержадміністрацій (міськвиконкомів), Р(М)МК (ІМЦ), керівників районних (міських) методичних об’єднань учителів правознавства та філософських дисциплін.

Проблема круглого столу: Сучасні методологічні парадигми та науково-методичне забезпечення розвитку системи шкільної правової та філософської освіти в Україні.

Учасники окреслили та скоординували основні стратегії науково-методичного супроводу розвитку системи шкільної правової та філософської освіти на Прикарпатті у 2012/2013 навчальному році.

Акценти виступів були спрямовані на розв’язання завдань:

  • визначити домінантні методологічні парадигми розвитку системи української шкільної правової та філософської освіти;
  • виробити й узгодити напрями науково-методичного супроводу навчання правознавства та філософських дисциплін в умовах компетентнісно орієнтованого навчання;
  • розглянути особливості вивчення правознавства та філософських дисциплін у 2012/2013 навчальному році.

В українському законодавстві  відбуваються постійні зміни. З новелами за 2011 – 2012 рік учасників ознайомила старший викладач кафедри судочинства  Юридичного інституту Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, вчитель правознавства обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей із сільської місцевості Леся Кульчак. Світлана Бондаренко, методист лабораторії суспільно-філологічних дисциплін ОІППО, висвітлюючи проблему «Генезис демократичних цінностей у процесі вивчення  правознавства та філософських дисциплін» визначила основні напрями формування світоглядної, правової, моральної, політичної культури у галузі правової, філософської, громадянської освіти На секції виступили Володимир Харук, учитель правознавства Ліснохлібичинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Коломийської районної ради «Використання опорних структурно-логічних схем на уроках правознавства», який наголосив на важливій ролі вчителя, умілому використанні інноваційних технологій у розвитку мисленневих процесів учнів, формуванні громадянського світогляду; Світлана Мазак, методист районного методичного кабінету відділу освіти Тисменицької райдержадміністрації виступила з питання «Правова та громадянська освіта через реалізацію варіативної складової робочого навчального плану в основній  та старшій школі» і поділилася власним досвідом активізації педагогічних кадрів по упровадженню громадянської освіти в школі. З проблемою «Планування, організація роботи та навчально - методичне забезпечення кабінету правознавства в загальноосвітній школі» учасників ознайомив Олег Болюк,  учитель правознавства загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 12 Івано-Франківської міської ради. Основний акцент у виступі було зроблено на використання інформаційно-комунікаційних технологій на уроці та у роботі з обдарованими дітьми. Досвідом роботи по організації роботи районного методичного об’єднання учителів правознавства поділився Василь Грицюк, учитель правознавства Горохолинської  загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Богородчанської районної ради, керівник районного методичного об’єднання.

Учасники опрацювали нормативні документи, методичні рекомендації щодо розвитку та функціонування правової, філософської освіти; окреслили основні напрями діяльності методичних служб щодо забезпечення науково-методичного супроводу розвитку системи громадянської освіти у 2012-2913 н.р.

 

 

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити