На сайті:

На сайті 118 гостей та відсутні користувачі

Творча група учителів-логопедів

22.04.2010
На базі логопедичного пункту управління освіти і науки Коломийської міської ради в рамках районного семінару 21.04.2010 року було проведено засідання обласної творчої групи учителів-логопедів з теми „Використання інформаційно-комунікаційних технологій у логопедичній корекції”.


Метою засідання було:

визначити основні напрями діяльності учителя-логопеда з використанням інформаційно-комунікаційних технологій.
Реалізовано завдання:
  • ознайомитися із можливістю інтеграції засобів інформаційно-комунікаційних технології у корекційну роботу з дітьми-логопатами;
  • опрацювати порівняльну характеристику результативності корекційної роботи за традиційною технологією та технологією з використанням інформаційно-комунікаційних досягнень.
Використано форми роботи: науково-методичне інформування, інформаційно-аналітичне повідомлення, методичний діалог.
Учасниками творчої групи було відвідано логопедичні заняття з
використанням інформаційно-комунікаційних технологій в роботі з учнями початкових класів Коломийської загальноосвітньої школи № 4 та природничо-математичного ліцею, які провели учителі-логопеди вищої категорії Гнатюк Тетяна Борисівна та Селезінка Леся Ярославівна.
Під час обговорення учасниками творчої групи належно оцінена якість корекційної логопедичної роботи та взаємозвязок і рівень співпраці учителів-логопедів міського та районного логопедичних пунктів. У процесі опрацювання матеріалів, напрацьованих творчою групою, були вироблені рекомендації щодо подальшої професійної діяльності:
·   Спрямувати роботу учителів-логопедів на впровадження в практику роботи логопедичних пунктів сучасних досягнень психолого-педагогічних наук, інформаційно-комунікаційних, інноваційних педагогічних та корекційних технологій, на удосконалення змісту, форм і методів навчально-корекційного процесу.
·   Стимулювати творчий потенціал учителів-логопедів, розвиток їхньої ініціативи та творчості.
·   Пропагувати та впроваджувати у професійне користування винаходи та розробки провідних логопедів області та країни.
Ё     розкрити сутнісний зміст інформаційно-комунікаційних технологій та особливості використання в логопедичній практиці;

Додати коментар

Захисний код
Оновити