На сайті:

На сайті 104 гостей та відсутні користувачі

Пройшов тренінг для вчителів початкових класів з інформатики

23.05.13

SN857348 fhfhНа виконання Комплексного плану дій Івано-Франківського ОІППО щодо підготовки педагогічних працівників до впровадження нових Державних стандартів дошкільної, початкової, базової і повної загальної середньої освіти на 2013 р. упродовж трьох днів (15–17 травня) на базі навчально-оздоровчого комплексу «Лімниця» проходив тренінг для вчителів початкових класів з інформатики, метою якого було обговорення проблеми впровадження нового предмета «Сходинки до інформатики» у 2 класі, напрацювання змісту тренінгу та методичних матеріалів щодо викладання предмета, підготовка учителів-тренерів для організації навчання педагогів кожного району чи міста.

На заняття запрошувались майбутні тренери, які добре володіють комп’ютером, застосовують інформаційні та мультимедійні технології у педагогічній практиці. Крім того, серед них були класоводи, які здобули фах учителя інформатики в початковій школі.

Під час роботи ще раз опрацьований зміст освітньої галузі «Технології» Державного стандарту початкової загальної освіти, у групах проаналізовано програму «Сходинки до інформатики»: мету і завдання навчального курсу, поняття ключової та предметної ІКТ-компетентності, характеристику змісту (завдання змістових ліній) та умов навчання, структуру навчальної програми.

Учителі ознайомилися з новими комп’ютерними програмами, на основі яких побудовані підручники та програма, різноманітними тренувальними програмами для початкових класів з математики, мови, природознавства тощо.

Учасників зацікавило укладання навчально-методичних матеріалів до уроків інформатики для 2 класу – портфоліо, яке включає   теоретичні відомості до кожної теми, матеріали для закріплення вивченого, методичні рекомендації до уроку, практичні завдання, мультимедійні презентації, план-конспект уроку, список рекомендованих ресурсів.

Далі відбувалась презентація матеріалів портфоліо, коригування окремих його частин. Проведені майстер-класи етапів уроку, напрацьовано загальні рекомендації. Пройшов обмін досвідом роботи.

SN857348

SN857354

SN857350

SN857349

SN857345

SN857360

SN857368

Коментарі  

 
0 #1 світлана 24.10.2013, 16:41
:roll:
Цитата
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити