На сайті:

На сайті 115 гостей та відсутні користувачі

Методика впровадження інклюзивного навчання

07.04.14

DSCN3733 11Відповідно до річного плану роботи ІФОІППО 02-03 квітня 2014 року на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбувся обласний семінар-практикум для педагогів, які працюють з дітьми з особливими освітніми потребами у загальноосвітніх навчальних закладах, з проблеми «Методика впровадження інклюзивного навчання».

Мета семінару - визначення ефективних шляхів формування інклюзивного освітнього середовища для дітей з особливими освітніми потребами.

У семінарі-практикумі взяли участь і виступили:

Наталія Глинянюк, ст. викладач кафедри педагогіки і психології ІФОІППО, у своєму виступі акцентувала увагу на соціально-психологічних аспектах інклюзивної освіти.

Галина Сав’юк, методист відділу інклюзивного та інтегрованого навчання лабораторії управління та організації освіти ІФОІППО, ознайомила присутніх із специфікою організації навчання та виховання дітей з особливими освітніми потребами.

Оксана Волошин, завідувач відділу інклюзивного та інтегрованого навчання лабораторії управління та організації освіти ІФОІППО, розкрила організаційно-педагогічні умови запровадження інклюзивної освіти у загальноосвітніх навчальних закладах, особливості організації навчально-виховного процесу у школах, де практикується інклюзивне навчання; ознайомила із методикою складання індивідуальних програм розвитку та індивідуальних навчальних планів для дитини, яка навчається в інклюзивному класі.

Досвідом своєї роботи з інклюзивною дитиною поділились Мар’яна Пуканюк, асистент учителя Пасічнянської ЗОШ І-ІІІ ст. Надвірнянської районної ради. Вона окреслили напрями роботи асистента вчителя у класі з інклюзивним навчанням та особливості співпраці з учителем класу. Інна Шльомей, учитель початкових класів Пасічнянської ЗОШ І-ІІІ ст. Надвірнянської районної ради та Ганна Малярчук, учитель початкових класів Івано-Франківської ЗОШ І-ІІІ ст. №17 Івано-Франківської міської ради, розповіли про особливості диференційованого підходу до навчання дітей у класі з інклюзивним навчанням.

Лариса Загрійчук, учитель початкових класів приватної школи-садка «Перша ластівка» Івано-Франківської міської ради, провела з учасниками семінару-практикуму тренінг з теми: «Інклюзивна освіта: спостереження та оцінювання».

Учасники та керівники семінару проаналізували методичні рекомендації щодо особливостей роботи педагогів загальноосвітніх навчальних закладів у інклюзивних класах та накреслили перспективні напрями організації інклюзивного навчання у навчальних закладах.

DSCN3733

DSCN3746

DSCN3744

DSCN3751

DSCN3736

Додати коментар

Захисний код
Оновити