На сайті:

На сайті 240 гостей та відсутні користувачі

Практичні психологи закладів профтехосвіти ознайомилися з основними компетенціями, необхідними у сфері кар’єрного консультування

30.05.14

28 травня 2bc8d7c012000a7a4bb31a92c44dfb438 111014 р. на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбувся семінар для практичних психологів професійно-технічних навчальних закладів «Кар’єрне консультування».

Одним з основних завдань кар’єрного консультування є підтримка індивідуальних процесів проходження до чергових етапів у професійному житті особистості. Ця підтримка не може відбуватися без інформаційних послуг для окремих груп адресатів у сфері професійного консультування. Інформація, а точніше інформаційний вплив, є інтегральною частиною консультації.

Американський психолог, професор Массачусетського технологічного інституту Едрагд Х. Шейн стверджував «Кар’єра – це шлях професійного розвитку, яким людина має намір пройти у своєму професійному житті».

Н. Глинянюк, старший викладач кафедри педагогіки і психології ОІППО, ознайомила присутніх з психолого-педагогічними умовами удосконалення соціальної компетентності учнів ПТНЗ та запропонувала основні методи і форми роботи у даному напрямку. Методист обласного центру практичної психології і соціальної роботи В. Павлюк провела з учасниками семінару тренінгове заняття, яке включало ряд інтерактивних вправ щодо розвитку соціальної компетентності. Практичні психологи професійно-технічних навчальних закладів у ході тренінгу відслідкували чіткий взаємозв'язок між системою цінностей, потребами, навичками і вибраним типом кар'єри. О. Хомин, методист ОЦППСР, на підставі звітів про проведену у 2013-2014 н.р., здійснила аналіз просвітницької та консультативної роботи практичних психологів професійно-технічних навчальних закладів з питань соціалізації учнів у майбутній професійній діяльності. У семінарі також взяла участь методист навчально-методичного кабінету профтехосвіти Грищук Н. А. На завершення семінару було обговорено актуальні питання діяльності психологічної служби у закладах професійно-технічної освіти.

Проведення семінару з питань кар’єрного консультування було зумовлено потребою у професійному зростанні самих практичних психологів та необхідністю готувати конкурентоспроможних фахівців в обраній сфері професійної діяльості.

6b73b24189f0d50d5169bb26e657fdeb

bc8d7c012000a7a4bb31a92c44dfb438

Додати коментар

Захисний код
Оновити