На сайті:

На сайті один гість та відсутні користувачі

Навчаються керівники місцевих органів управління освіти

11.06.14

Відповідно до річного плану роботи управління освіти і науки департаменту освіти і науки, сім’ї, молоді та спорту Івано-Франківської обласної державної адміністрації, Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти 06.06.2014 року на базі управління освіти виконавчого комітету Болехівської міської ради пройшов обласний семінар начальників відділів (управлінь) освіти райдержадміністрацій (міськвиконкомів) з проблеми  Забезпечення рівного доступу до якісної освіти в умовах гірської школи: управлінський аспект.
Мета навчання: розвиток професійних компетентностей керівника освіти регіональної ланки для  забезпечення  рівного доступу до якісної освіти. Перед учасниками семінару були поставлені наступні завдання:
-  проаналізувати складові управління розвитком освіти району;
- розкрити основні змістові акценти організації та забезпечення рівного доступу до якісної освіти в умовах гірської (сільської) школи;
- обговорити управлінський аспект актуальних проблеми забезпечення рівного доступу до якісної освіти (з досвіду роботи начальника управління освіти Болехівської міської ради);
- презентувати основні напрями управлінської діяльності керівників дошкільних навчальних закладів, початкової, основної та професійної школи Болехівщини;
- розвивати управлінські компетентності керівників освіти регіональної ланки щодо забезпечення рівного доступу до якісної освіти.

Відкрив семінар та окреслив основні домінанти забезпечення рівного доступу до якісної освіти І. Будзак, заступник начальника управління освіти і науки департаменту освіти і науки, сім’ї, молоді та спорту Івано-Франківської обласної державної адміністрації.

Через різні форми роботи – інформаційно-аналітичні повідомлення, презентацію досвіду роботи з означуваного питання, майстер-клас, «круглий стіл» учасники семінару розкрили такі питання:
- Управлінська діяльність начальника управління освіти щодо забезпечення рівного доступу до якісної освіти в умовах гірської (сільської) школи (Б. Мельник, начальник управління освіти);
Упровадження сучасних педагогічних інновацій  для забезпечення якості початкової освіти (Н. Лугова, завідувач ММЦ);
- Державно-громадське управління загальноосвітнім навчально-виховним закладом як засіб реалізації рівного доступу до якісної освіти (Н. Сеньків, директор Гузіївської ЗОШ І–ІІІ ст.);
- Інформаційно-комунікаційні технології в управлінні навчально-виховним закладом як складова проблеми рівного доступу до якісної освіти (М. Чижик, заступник директора Болехівської ЗОШ І–ІІІ ст. №2);
- Забезпечення можливостей рівного доступу учнів до професійної підготовки в системі загальної середньої освіти (О. Хом'як, головний спеціаліст управління освіти).

Проведений Р. Зуб’яком, ректором ІФОІППО, канд. пед. наук майстер-клас  Самооцінка діяльності керівника відділу освіти як умова забезпечення організаційно-педагогічних умов для здобуття школярами якісної освіти зацікавив учасників зібрання нетрадиційним підходом до оцінювання та самооцінювання діяльності керівників освіти європейською освітянською спільнотою. Продуктивним був і «круглий стіл», на якому учасники семінару обмінялися думками з означуваного питання.

Пізнавальним та змістовним було знайомство освітян з основними напрямами діяльності Прикарпатського лісогосподарського коледжу, вищого навчального закладу І і ІІ рівня акредитації. Ю. Черневий, канд. сільськогосподарських наук, член-кор. Лісівничої академії наук України, директор коледжу  презентував учасникам семінару яскраві надбання учасників навчально-виховного процесу закладу.

Особливе духовне піднесення відчули керівники місцевих органів управління освіти, відвідавши Василіанський монастир Преображення Господнього на Ясній Горі в с. Гошів напередодні Трійці.

У роботі семінару взяли участь і виступили З. Макота, міський голова м. Болехів та І. Герецький, заступник міського голови з гуманітарних питань.
У прикінцевій дискусії учасники семінару відзначили високий науково-методичний та організаційний рівень проведеного навчання.
На пам’ять про проведений семінар учасники сфотографувалися біля пам’ятника Іванові Франку, який знаходиться у центрі м. Болехів.

Додати коментар

Захисний код
Оновити