На сайті:

На сайті 130 гостей та відсутні користувачі

ВЧИМОСЯ НАДАВАТИ ПЕРШУ ДОПОМОГУ

19.06.14

IMG 4140 11Відповідно до плану роботи Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти «Про підготовку та проведення спеціального об’єктового тренування з цивільного захисту» відбулося практичне заняття з персоналом інституту щодо надання першої допомоги в надзвичайних ситуаціях техногенного та природного характеру.

Актуальність проведеного тренування продиктовано сучасною суспільно-політичною ситуацією в Україні. Метою заходу було навчання практичного надання допомоги ймовірним потерпілим у різних життєвих ситуаціях.

Практичне заняття з першої допомоги провів Ярослав Джигіта, досвідчений працівник охорони здоров’я, заступник начальника обласного товариства Червоного Хреста.

Працівники інституту ознайомилися із загальними правилами надання першої допомоги, основними групами заходів, що її складають. Вони також мали змогу власноруч застосувати навички у змодельованій ситуації та закріпити вивчену послідовність дій на практиці, зокрема брали участь у тренуваннях із зупинки кровотечі, накладання пов’язок, шин тощо.

Заняття проведено за активної участі майстра виробничого навчання обласних курсів удосконалення керівних кадрів з цивільного захисту Василя Веклина.

Основною дієвою ланкою з цивільного захисту інституту є медичне формування (начальник ланки – Іван Мердух, завідувач лабораторії природничо-математичних дисциплін ОІППО).

У підсумковому виступі проректора ОІППО, начальника штабу керівництва тренувань Ірини Гаврилюк було наголошено на необхідності проведення подібних заходів та подальшого вдосконалення такої роботи.

IMG 4140

IMG 4055

IMG 4139

IMG 4127

IMG 4123

IMG 4117

IMG 4107

IMG 4092

IMG 4076

IMG 4064

IMG 4057


Додати коментар

Захисний код
Оновити