На сайті:

На сайті 223 гостей та відсутні користувачі

ПІДСУМКОВА КОНФЕРЕНЦІЯ ОСВІТЯН ПРИКАРПАТТЯ

 22.08.14

21 серпня ц. р. на засіданні обласної науково-практичної конференції педагогічні працівники підбили підсумки роботи навчальних закладів у 2013/2014 н. р. та обговорили основні завдання на майбутній 2014/2015 н. р.
У роботі конференції взяли участь представники обласної ради та обласної державної адміністрації, департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту, обкому профспілки працівників освіти і науки України, регіонального центу оцінювання якості освіти, інституту післядипломної педагогічної освіти. На заході були присутні також члени постійної комісії з питань освіти і науки обласної ради, керівники ВНЗ усіх рівнів акредитації, підвідомчих навчальних закладів, ПТНЗ, методкабінету ПТО, керівники місцевих органів управління освітою, заступники голів РДА (МВК) з гуманітарних питань, голови профкомів, керівники методичних кабінетів, голови батьківських рад району (міста), директори ЗНЗ, керівники ДНЗ, позашкільних установ, районних (міських) методичних об’єднань, педагогічні працівники.
У своєму виступі Олександр Левицький, перший заступник голови обласної ради, зазначив: «Попри недостатнє матеріальне забезпечення освітянської галузі, педагоги продовжують виховувати гідних громадян своєї країни, горду, рішучу націю освічених людей».
Сергій Адамович, заступник голови Івано-Франківської обласної адміністрації, подякував освітянам за самовіддану працю і запевнив, що влада, усвідомлюючи відповідальність перед громадою, зі свого боку робить усе для того, щоб праця вчителя була належно поцінована.
Директор департаменту освіти і науки Максим Дойчик привітав із початком нового навчального року. Він висловив вдячність педагогам, які ведуть українську націю до справжніх цінностей буття, а також тим, хто ціною власного життя захищає державу, щоб наші діти могли здобувати освіту, а вчителі – і далі виконувати свою відповідальну місію.
Традиційно у рамках конференції було відзначено освітян за значний внесок в організацію та вдосконалення функціонування і розвитку системи освіти Прикарпаття – обласною педагогічною премією імені Івана Косика.
Крім того, за належний рівень організації навчально-виховного процесу у 2013/2014 н. р. й підготовку до нового 2014/2015 н. р. грамотами департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту були пошановані педагогічні працівники.
У своїй доповіді «Про підсумки 2013/2014 навчального року та організований початок 2014/2015 навчального року» Іван Будзак, заступник начальника управління освіти і науки департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації зупинився на питаннях формування мережі дошкільних навчальних закладів, оптимізації мережі загальноосвітніх навчальних закладів, формування та впровадження інформаційного освітнього середовища, а також досягненнях прикарпатських школярів в інтелектуальних змаганнях тощо. Зокрема, ішлося про те, що учні загальноосвітніх навчальних закладів систематично здобувають перемоги у всеукраїнських олімпіадах, в тому числі міжнародних, а за результатами ЗНО наша область входить у першу п’ятірку по Україні. Крім того, належна увага приділяється й виявленню творчих педагогів, про що свідчить робота авторських творчих майстерень.
Зі співдоповіддю виступив Ігор Гаврилюк, начальник відділу професійно-технічної, вищої освіти та виховної роботи управління освіти і науки департаменту освіти, науки, сім`ї, молоді та спорту облдержадміністрації, підсумувавши здобутки та основні завдання професійно-технічної освіти області.
Увагу присутніх привернув виступ ректора ОІППО Романа Зуб’яка, який окреслив основні стратегічні цілі в роботі інституту, пріоритетні завдання у сфері післядипломної освіти, наголосив на необхідності розвитку фахової компетентності педагогів.
Також учасниками конференції обговорено такі питання: сучасні підходи до забезпечення оптимальних умов розвитку системи дошкільної освіти; особливості діяльності методичних служб як центрів розвитку освітніх компетентностей педагога; формування сучасної моделі оптимального освітнього простору для роботи з обдарованими дітьми, забезпечення доступу до якісної освіти дітей з особливими потребами тощо.
Підсумком роботи пленарного засідання стало прийняття рекомендацій.

Додати коментар

Захисний код
Оновити