На сайті:

На сайті 155 гостей та відсутні користувачі

Вчимося сталого розвитку

02.09.14

На базі Івано-Франківського ОІППО 21-22 серпня 2014р. відбувся семінар для вчителів «Зміст та методика викладання курсу «Уроки  для сталого розвитку»  у 1-2 класах загальноосвітньої школи» у якому взяли участь 24 учасники, вчителі початкових класів області.
Під час вправи «Знайомство» педагоги, представляючи себе, особливу увагу звертали на можливість жити і працювати в умовах миру в незалежній єдиній Україні.
Упродовж дводенного семінару учителі ознайомились з основними засадами освіти для сталого розвитку. Схвилював учасників семінару аудит, який спонукав задуматись над власним способом життя. Дуже сподобалась тема «Дружити – щасливо жити». Вчителі відзначили, що вона актуальна та потрібна для першокласників. Дана тема допоможе у формуванні класного колективу. Виконання простих дій допоможе учням налагодити гармонійні стосунки.
   Для всіх учасників відкриттям стала педагогіка «емпауерменту». Вчителі задавали багато запитань, жваво обговорювали особливості викладання даного курсу у початковій школі.
      Активними були під час проведення теми 2 «Вода – життєдайна сила». Кожен з чотирьох уроків даної теми детально аналізувався.
     Педагогам сподобався методичний посібник для вчителів 1-2 класів та підручник «Школа друзів планети». Загалом учасники відзначили важливість даного проекту в сучасних умовах, необхідність формувати в учнів розумні потреби, практичні навички, економити ресурси, жити в гармонії між людиною та природою. У підсумкових анкетах учасники семінару відзначили, що зміст тренінгу був доступний, побудова і структура цікава, атмосфера позитивна, доброзичлива та комфортна.

Додати коментар

Захисний код
Оновити