На сайті:

На сайті 72 гостей та відсутні користувачі

ЗАСІДАННЯ ШКОЛИ МОЛОДОГО СОЦІАЛЬНОГО ПЕДАГОГА

11.09.14

IMG 20140910 134708 110 вересня 2014 року на базі обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбулось засідання школи молодого соціального педагога шкіл-інтернатів обласного підпорядкування на тему «Розвиток емоційної сфери дитини».

Метою школи молодого соціального педагога було сфокусувати увагу учасників школи молодого соціального педагога на особливостях емоційно-вольової сфери дітей з особливими освітніми потребами; формувати вміння та навички адекватного прояву емоцій і почуттів; розглянути основні напрями роботи соціального педагога в формуванні навичок саморегуляції дітей.

Лілія Крикун, методист обласного центру практичної психології і соціальної роботи ознайомила з планом роботи засідання, здійснила інформаційно-методичне забезпечення, окреслила актуальність проблеми розвитку емоційної сфери дітей та провела тренінгове заняття «Емоційний світ людини» за матеріалами програми факультативного курсу (тренінгового курсу) «Дорослішай на здоров’я» Н. Лещук.

Основною формою роботи школи молодого соціального педагога було тренінгове заняття, на якому учасники розкрили сутнісний зміст понять «емоції», «почуття», «саморегуляція», ознайомилися з основними засадами та прийомами конструктивної взаємодії в різних життєвих ситуаціях; проаналізувли структуру емоцій та почуттів, їх різноманітність; виокремили основні фактори для створення сприятливого мікроклімату в учнівському середовищі; окреслили шляхи роботи соціального педагога в формуванні особистої відповідальності дітей за слова та дії.

Також проведено методичний діалог з означеної проблеми, який дозволив учасникам заходу зробити висновок про ефективність використання треніногової роботи у розвитку емоційно-вольової сфери дітей в закладах інтернатного типу.

IMG 20140910 134708

IMG 20140910 134726

Додати коментар

Захисний код
Оновити