На сайті:

На сайті 129 гостей та відсутні користувачі

Навчальні семінари для консультантів центрів психологічної допомоги

18.09.14

18 09  001 1Події останніх місяців, які відбуваються в Україні, складна соціально-політична ситуація у суспільстві впливають на необхідність соціально-психологічного захисту і психологічної допомоги як дітям і окремим людям, так і цілим соціальним групам.

Психологічна служба системи освіти надає психологічну і соціально-педагогічну допомогу постраждалим, переселеним, біженцям, членам їх сімей і родичам загиблих в ході АТО.

18 вересня 2014 р. на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти розпочалося навчання практичних психологів та соціальних педагогів, які надають консультації у районних та міських центрах психологічної допомоги. Упродовж 18-19 вересня тренінги пройдуть перші дві групи, а 25-26 – дві наступні групи консультантів.

Методисти обласного центру практичної психології і соціальної роботи Тетяна Глуханюк та Лілія Крикун ознайомили присутніх з відновними методами роботи з клієнтами, правилами активного слухання, перефразування та особливостями взаємодії клієнта і консультанта; Оксана Хомин провела мотиваційно-ціннісний тренінг, спрямований на актуалізацію мотиваційної та ціннісно-смислової сфери учасників, поділилася досвідом щодо консультування у кризових ситуаціях.

Методисти з психологічної служби міст Калуша, Коломиї та Надвірнянського району Іванна Гриців, Віра Кобилецька, Наталія Холодецька представили до уваги практичних психологів і соціальних педагогів методи роботи з агресивними та стресовими станами, характерними для клієнтів, які пережили кризові ситуації.

Загалом у навчанні візьмуть участь більше ста фахівців психологічної служби області, а також працівники Виноградівського районного центру практичної психології і соціальної роботи. У листопаді планується проведення ІІ модуля таких навчальних семінарів.

18 09  001

18 09  002

18 09  003

18 09  004

Додати коментар

Захисний код
Оновити