На сайті:

На сайті 117 гостей та відсутні користувачі

Особливості роботи вчителя історії, географії та природознавства в умовах школи-інтернату

26.09.14

26 09 14 1117 вересня 2014 року на базі Перегінської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату для дітей, які потребують корекції розумового розвитку, відбулося засідання міжшкільного методичного об’єднання учителів історії, географії і природознавства спеціальних загальноосвітніх шкіл-інтернатів для дітей, які потребують корекції розумового розвитку. Керівники та учасники засідання ставили перед собою завдання ознайомити з напрацюваннями та здобутками учителів з означених предметів у спеціальному навчальному закладі; вирішити організаційні питання методичного об’єднання. У рамках роботи засідання виступили Н. Шеремета, Л. Томенчук, методисти лабораторії управління та організації освіти обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, Оксана Кулик, директор Перегінської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат Івано-Франківської обласної ради. Учасниками методичного об’єднання було відвідано виховний захід «Мовою квітів» та уроки природознавства у 7 класі (Марія Скрипка) та географії у 8 класі (Зіновій Матуляк) та зроблено їх детальний аналіз. Педагоги обмінялися досвідом методики корекційного впливу на дітей з особливостями психофізичного розвитку, зробили рекомендації стосовно методики проведення уроків, способів викладання програмового матеріалу у спеціальному закладі та прийомів розвитку і корекції усіх сторін особистості дитини з вадами: пам’яті, уваги, наполегливості тощо. Учасники методичного об’єднання отримали методичні матеріали щодо:

активізації процесу навчання на уроках у спеціальній школі-інтернаті для дітей з вадами інтелектуального розвитку, що є необхідною умовою ефективного досягнення соціально важливих результатів навчання;

методики розв’язання корекційно-розвивальних завдань уроку у спеціальному закладі;

новин розвитку шкільної історичної освіти та досягнень сучасної історичної науки;

особливостей виконання програмових вимог у навчанні географії та природознавства загальноосвітніх та спеціальних загальноосвітніх закладів.

Керівники і учасники засідання провели анкетування, підбили підсумки роботи, визначили план подальшої роботи і висловили вдячність керівництву навчального закладу за організацію заходу.

26 09 14

Додати коментар

Захисний код
Оновити