На сайті:

На сайті 114 гостей та відсутні користувачі

Україні бути

30.09.14

555 111

25 вересня 2014 року на базі Тишківської ЗОШ І-ІІІ ступенів Городенківського районної ради організована і проведена педагогічна практика для вчителів української мови і літератури, світової літератури. Вже на подвір’ї закладу панувала аура патріотичного духу. Директор школи Світлана Михайлівна Кавчук, педагогічний колектив, учні гостинно запросили всіх у приміщення.

Цікавими, змістовними були уроки «В. Сосюра. Життєвий і творчий шлях. Поема «Мазепа». Художня довершеність інтимної лірики поета» (учитель української мови і літератури Кавчук С. М.), «Жіночі образи в романі Стендаля «Червоне і чорне», їх роль у долі Жюльєна Сореля» (учитель світової літератури Заячківська О.В).

Величну гордість за край наш, за рідну Україну вселила у серця шкільна родина, вчительський колектив, презентувавши проект «Культурно-просвітницька діяльність історії мого села» (учителі української мови і літератури Бандурка Р.Б., Романиця М.Д.). У сільському будинку культури гордо звучали слова про Тишківці, про його славних жителів, про відновлену могилу Січових стрільців, про родину Шухевичів, яка дала світові славного генерала Романа Шухевича (Тарас Чупринка). Лунали вірші і пісні про героїв, про Небесну Сотню. Захоплював майстерністю виконання колектив народного танцю (керівник – директор школи Кавчук С.М.), передаючи колорит землі покутської. Щиро линула до небес молитва за Україну, за мир.

Слухачі курсів відвідали садибу Святого Миколая, упорядковану родиною Ольги та Анатолія Матвієнків. Обійстя тішить око самобутньою красою, і переконуєшся, що не все у цьому світі створюється заради гонору, бо і на подвір’ї, і в хаті збережено звичаї і традиції і роду, і села, і народу.

На заході були присутні начальник управління освіти Городенківської райдержадміністрації Мицус М.І., завідувач методичним кабінетом відділу освіти Паньків Н.П., методист української мови і літератури Блащук С.М.

Багато яскравих і світлих вражень повезуть із собою учителі області, але найголовніше – віру у завтрашній день. Віру, бо коли є на землі покутський край, славні Тишківці, які свято бережуть коріння свого родоводу, пишаються і прославляють безсмертний подвиг Героя України Романа Шухевича, примножують славу батьків, дідів і прадідів, живуть і працюють на благо свого села, своєї держави – бути Україні – вільній, незалежній, єдиній!

Слава Україні!

   55

555

55555

Додати коментар

Захисний код
Оновити