На сайті:

На сайті 320 гостей та відсутні користувачі

Навчаємо і виховуємо через проектну діяльність

23.10.14

hgfhg 1144 1122 жовтня 2014року на базі навчального корпусу Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, у рамках співпраці і з регіональним центром Інституту обдарованої дитини АПН України проведено семінар-практикум для педагогів зі стажем роботи до 5 років на тему «Проектування розвитку особистості учня засобами уроку». Метою семінару було сформувати готовність молодого педагога до використання проектних технологій в навчально-виховному процесі.

Оксана Микитин, завідувач центру зосередила увагу педагогів області на важливості роботи з обдарованими дітьми через навчальні проектами. Саме ця форма діяльності дає прогнозований, конкретний результат, сприяє підвищенню інтересу до вивчення окремих предметів, орієнтуватися в інформаційному просторі, критично мислити, оволодівати комунікативними навиками спілкування та вчитися працювати в команді, брати відповідальність за вибір рішення, аналізувати результати діяльності.

Завідувач відділу лабораторії управління та організації освіти ІФОІППО Алла Дутчак детально ознайомила колег з алгоритмом упровадження проектної діяльності у навчально-виховному процесі, ознаками, типами, етапами навчальних проектів, з методикою розроблення та реалізації проектів.

Йшлось також і про створення розвивального середовища через взаємодію педагога та учня. Марія Семенів, психолог-методист Черніївської ЗОШ І-ІІІ ступенів Тисменицької районної ради розкрила сутнісний зміст педагогічної підтримки на уроці, побудови взаємин між педагогом і школярем, у яких вчитель через спільний аналіз труднощів, проектування дій, розподіл відповідальності за дії, обговорення зі школярем наслідків і результатів, допомагає знайти, освоїти, використати засоби подолання своїх труднощів, створює можливість збереження особистості зростаючої людини.

Учасники семінару мали можливість попрактикуватись у створенні проектів на майстер-класі, який провела Вікторія Іванишин, вчитель біології Природничо-математичного ліцею Івано-Франківської міської ради та обговорити ефективні аспекти використання учнівських проектів у роботі з обдарованими дітьми.

Молоді педагоги прийшли до висновку, що дитина багато може зробити для себе, якщо буде активною в розв'язанні своїх проблем, а тому треба допомогти їй переконатися в цьому.

Отриманий вчителями досвід, буде мати продовження у застосуванні його в навчально-виховному процесі.

gjfgj 1154

gfgnfngh 1156

hgfhg 1144

hghffh 1143

Додати коментар

Захисний код
Оновити