На сайті:

На сайті 170 гостей та відсутні користувачі

Формування ціннісних орієнтацій дітей та учнівської молоді засобами етнопедагогіки й краєзнавства в умовах іннговаіійних змін

18.12.14

DSC02388 11Вважається, що виховання і розвиток грунтуються на досвіді народу, спираються на різні форми культури, на досягнення наук тощо. Проте в усіх цих чинниках завжди визначальне місце посідають втілені в них цінності. Саме вони через культуру, через традиції, філософію, релігію тощо вказують на вектор виховних зусиль, формують виховний ідеал, дають відповіді на фундаментальні запитання: “На що орієнтуватись?”, “Як бути далі…” Відповідно до річного плану Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти 16 грудня 2014 року відбулось виїздне засідання постійно діючого семінару методистів методичних кабінетів відділів (управлінь) освіти райдержадміністрацій та виконкомів міських рад, відповідальних за виховну роботу на тему “Формування ціннісних орієнтацій дітей та учнівської молоді засобами етнопедагогіки й краєзнавства в умовах іннговаіійних змін” на базі Тужилівського навчально-виховного комплексу Калуської районної ради.

Розпочала роботу засідання завідувач методичного кабінету відділу освіти Калуської районної державної адміністрації Галина Фрик, яка ознайомила слухачів з досягненнями педагогів-освітян та учнів району (“Освітній простір Калущини”).

Методисти мали можливість переглянути презентацію роботи педагогічного та учнівського колективів Тужилівського навчально-виховного комплексу.

У рамках науково-методичного модуля виступили:

старший викладач кафедри менеджменту та освітніх інновацій Людмила Келембет. Вона розкрила систему цінностей у контексті виховання особистості на концептуальних засадах;

завідувач лабораторії національного виховання Оксана Фляк узагальнила досягнення системно-ціннісного підходу до виховання дітей та учнівської молоді у загальноосвітніх навчальних закладах Івано-Франківщини;

методист методичного кабінету відділу освіти Калуської районної державної адміністрації Наталія Мірошник ознайомила присутніх з надбаннями району з питання виховання ціннісних орієнтацій школярів Калущини засобами краєзнавства й народознавства в загальноосвітніх та позашкільних закладах.

Змістовним і насиченим позитивними емоціями був практичний модуль, у якому методисти мали можливість побачити досвід краєзнавчо-пошукової роботи через діяльність шкільних музеїв та клубів (Олександра Кубрак, керівник шкільного музею Підмихайлівської загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів) та фолькльорне свято-дійство “Українські вечорниці Прикарпатського краю”, де зустрілись читири покоління щирих карпатських родин, повних етнічних яскравостей та неповторностей.

На завершення засідання з методистами було проведено діагностування щодо вивчення їх запитів для планування подальшої роботи.

Слухачі висловили вдячність керівникам, організаторам за надану можливість ознайомитися з досвідом роботи педагогічного, учнівського колективів та батьківської громади щодо формування ціннісних орієнтацій дітей та учнівської молоді засобами етнопедагогіки й краєзнавства в умовах інноваційних змін.

DSC02388

DSC02386

DSC02405

DSC02402

DSC02401

DSC02397

DSC02396

DSC02395

DSC02393

DSC02392

DSC02389

DSC02390

DSC02409


Додати коментар

Захисний код
Оновити