На сайті:

На сайті 319 гостей та відсутні користувачі

Розпочато роботу Школи новаторства

17.02.15

Сучасні реалії вимагають цілеспрямованого створення освітнього середовища, спрямованого на інформатизацію освіти, на основі використання сучасних інформаційно-комунікативних технологій (ІКТ) та впровадження їх в навчально-виховний процес. Саме тому розпочато роботу Школи новаторства з проблеми «Впровадження інтернет-технологій в освітній процес».

12 лютого 2015 року на базі навчального корпусу Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, у рамках співпраці і з регіональним центром Інституту обдарованої дитини АПН України проведено перший майстер-клас для педагогів природничо-математичного циклу, що працюють з обдарованими дітьми на тему «Віртуальний репетитор».

Оксана Микитин, завідувач центру, зосередила увагу педагогів області, на важливості інформатизації освіти. Це відкриває нові можливості і перспективи розвитку системи освіти в цілому. Використання інформаційних і комунікативних технологій змінює дидактичні засоби, методи і форми навчання, впливає на педагогічні технології, таким чином перетворюючи традиційне освітнє середовище в якісно нове – ІКТ-насичене.

Науковий співробітник відділу інноваційних технологій в освіті обдарованих ІОД НАПН України Валентина Тарадайник підкреслила, що нові технології навчання забезпечують: доступ до інформаційних ресурсів, пошук, збір, аналіз та узагальнення учнями інформації, застосовування знань на практиці,дистанційність, мобільність, інтерактивність, можливість моделювання різних процесів та явищ,створення власних електронних продуктів. Все це сприяє гармонійному формуванню творчої та діяльнісної особистості учня.

Учасники також обговорили чинники освітнього середовища, які сприяють розвитку потенціалу особистості та принципи, якими повинні керуватися педагоги, щоб розвивати інтелектуальні здібності, стимулювати креативне мислення учнів.

Майстер-клас, який провів Олександр Новосельський, вчитель інформатики Старокутської ЗОШ І-ІІІ ст. Косівської районної ради, був присвяченийвпровадженню інформаційно-комунікаційних технологій в навчально-виховному процесі. Йшлося про те, що сучасний вчитель тоді отримує потужний стимул для власного професійного, творчого розвитку, підвищує якість освіти.

Олександр Костянтинович презентував авторську програму для навчання та контролю знань учнів, конструктор інтерактивних уроків «Віртуальний репетитор». Програма дозволяє створювати нові уроки, бінарні, відео-уроки, допомагає у пошуку нового матеріалу, а також при потребі дає учням додаткову інформацію, організовувати дистанційне навчання.

Педагоги мали можливість попрактикуватись у створенні інтегрованих уроків.

У ході майстер–класу відбувся методичний діалог, який дозволив учасникам заходу зробити висновки про необхідність створення умов для формування особистості школяра, який має вільно проявляти свої здібності, розвиватися відповідно до своїх нахилів.

 

Коментарі  

 
+1 #1 Федоренко Ольга 26.02.2015, 18:32
Добрий Вечір! Дуже хочу стати учнем в Школі новаторства. Чи залучаєте вчителів шкіл? Можна надати інформацію на адресу:
Сільські школи теж мають рухатися "в ногу з часом"!!!!!
Цитата
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити