На сайті:

На сайті 162 гостей та відсутні користувачі

Творча майстерня учителів-логопедів спеціальних шкіл-інтернатів

27.02.15

На базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти 24 лютого 2015 року відбулося засідання творчої майстерні учителів-логопедів спеціальних шкіл-інтернатів обласного підпорядкування. Темою обговорення було: організація корекційно-логопедичної роботи з дітьми із загальним недорозвитком мовлення та інтелектуальною недостатністю. Керівники та учасники творчої майстерні ставили перед собою наступні завдання: актуалізувати необхідність створення програми корекційно-логопедичної роботи учителів-логопедів з дітьми із загальним недорозвитком мовлення та інтелектуальною недостатністю, виокремити напрями роботи над програмою, проаналізувати практичні напрацювання учителів-логопедів щодо змісту програми та накреслити шляхи роботи над пояснювальною запискою та методичними і практичними додатками до програми.

Наталія Шеремета і Галина Сав’юк, методисти інституту та учасники творчої майстерні обговорили складові організації програми та проблеми і ризики, що супроводжують роботу над створенням програми. Галина Казимирів, учитель-логопед Рогатинської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату та Ольга Гаврилко, учитель-логопед Яблунівської спеціальної школи-інтернату презентували особисті практичні напрацювання – плани логопедичних занять добукварного і букварного періоду для дітей із загальним недорозвитком мовлення та інтелектуальною недостатністю. Дані презентовані матеріали увійдуть практичними додатками до програми.

Керівники та учасники творчої майстерні визначили етапи подальшої роботи над укладанням програми, визначили завдання з наповнення практичних додатків, взяли до уваги поради щодо сучасних форм оформлення практичних напрацювань спеціалістів в області логопедії.

Додати коментар

Захисний код
Оновити