На сайті:

На сайті 100 гостей та відсутні користувачі

Учителі-логопеди підвищують свій професійний рівень

07.04.15

25 березня 2015 року на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбувся семінар для учителів-логопедів спеціальних шкіл-інтернатів з метою визначення специфіки логопедичної роботи з дітьми з особливими освітніми потребами.

Завданнями семінару було виокремити напрями роботи з дітьми, які мають інтелектуальну недостатність та вивчити особливості використання інтеграційних методів у корекційній діяльності учителя-логопеда.

Н. Шеремета, методист лабораторії управління та організації освіти, ознайомила присутніх з особливостями логопедичної роботи з розумово відсталими дітьми, акцентуючи увагу на методиці розвитку когнітивної функції психічної діяльності людини через розвиток мовлення дитини.

Учасники семінару мали змогу опанувати практичний досвід роботи О. Гаврилко, учителя-логопеда Яблунівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату для дітей з порушеннями інтелекту. Учитель-логопед презентувала особисте портфоліо спеціаліста та власні напрацювання з використання методики розвитку дрібної моторики з метою покращення звуковимови розумово відсталих учнів.

Т. Дяків, учитель-логопед Гвіздецької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату для дітей, які потребують корекції розумового розвитку, представила присутнім власний досвід використання ігор та ігрових прийомів на заняттях із розвитку мовлення молодших школярів з інтелектуальною недостатністю. Учасникам семінару було запропоновано відеоперегляд логопедичного заняття Т. Дяків «Корекційна робота над вимовою звука [л]». У процесі обговорення переглянутого заняття було визначено корекційну та практичну значимість методів та прийомів обраних учителем-логопедом та якість проведеної логопедичної корекції з учнями 3 класу.

Матеріали даного заняття та виступів учителів-практиків мали методичну та практичну цінність для учасників семінару.

Додати коментар

Захисний код
Оновити