На сайті:

На сайті 94 гостей та відсутні користувачі

Захист прав дітей в Україні

21.05.15

osnovn2 22Проблема насильства над дітьми є доволі гострою та актуальною у всьому світі та Україні зокрема. Дитині легко заподіяти шкоду оскільки вона залежна від дорослих (батьків, піклувальників, педагогів) та незріла ні фізично, ні психічно, ні соціально. У результаті насильства дитині завдаються тяжкі травми, які мають згубні наслідки для її подальшого фізичного та психічного здоров’я. Для суспільства це небезпечно тим, що діти, які були жертвами або свідками насильства, переносять цей негативний досвід у власне життя – формують поведінку жертви чи агресора у себе та оточуючих.

У рамках реалізації проекту Ради Європи «Зміцнення та захист прав дітей в Україні», який реалізується у партнерстві з Міністерством освіти і науки України, 20 травня 2015 р. на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбувся семінар-тренінг для практичних психологів закладів освіти області.

Керівник проекту Ігор Гуцуляк звернув увагу на роль психологів у опитуванні дітей та поділився європейським досвідом щодо визначення поняття насильства.

У ході семінару-тренінгу учасники підвищили свій рівень обізнаності щодо роботи з дітьми, які постраждали або були свідками насильства. Тренери проекту Ради Європи Марта Чумало (заступник директора Західноукраїнського центру «Жіночі перспективи») та Ігор Бущак (викладач кафедри практичної психології Львівського ОІППО) ознайомили працівників психологічної служби з європейськими методиками опитування дітей, національними стандартами захисту прав дитини під час опитування та визначили вікові особливості даної роботи.

Цінним також була можливість обміну досвідом між фахівцями щодо проведення опитувань та психологічних обстежень дітей, які зазнали чи вчинили насильство.

osnovn2

yuy 002

gtrt 007

frgyry 012

fgfgf 011

ryty 013

Додати коментар

Захисний код
Оновити