На сайті:

На сайті 112 гостей та відсутні користувачі

Актуальні питання теорії та методики викладання світової літератури в школі

08.06.15

3gg 115 червня 2015року на базі ОІППО проведено обласну науково-практичну конференцію «Актуальні питання теорії та методики викладання світової літератури в школі» за участі доктора педагогічних наук, професора НПУ імені М.П.Драгоманова Лесі Федорівни Мірошниченко.

5 червня 2015 року на базі ОІППО проведено обласну науково-практичну конференцію «Актуальні питання теорії та методики викладання світової літератури в школі» за участі доктора педагогічних наук, професора НПУ імені М.П.Драгоманова Лесі Федорівни Мірошниченко – автора 130 наукових праць, науково-методичних розробок, статей, серед яких понад 20 навчальних підручників та посібників для шкіл та вузів, 15 навчальних програм, зокрема і першого в Україні підручника «Методика викладання світової літератури» для студентів вищих навчальних закладів, який користується широким попитом серед фахівців і на сьогодні має декілька перевидань в Україні.

До участі у роботі конференції були запрошені методисти РМК (ІМЦ), відповідальні за стан викладання світової літератури; керівники районних (міських) методичних об’єднань, учителі світової літератури загальноосвітніх начальних закладів області.

З вітальним словом до учасників конференції звернулась Ольга Дмитрівна Барабаш, проректор з наукової роботи Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, кандидат педагогічних наук.

Актуальним, змістовним, цікавим та практично зорієнтованим був виступ Л.Ф. Мірошниченко щодо методики аналізу художнього твору у шкільному курсі літератури. Науковець звернула увагу на важливі аспекти роботи учителя з художнім текстом, а саме:

аналіз твору в єдності форми та змісту;

етапи роботи над текстом художнього твору;

визначення складових та їх дослідження;

самостійна, критична, аргументована оцінка твору;

шляхи аналізу художнього твору в шкільному курсі літератури.

На актуальних питаннях теорії та методики викладання світової літератури в школі акцентували увагу у своїх виступах на пленарному засіданні науковці та вчителі:

Федунь М.Р., доктор філологічних наук, доцент кафедри теорії та методики навчання ІФОІППО – «Національні аспекти вивчення літератури»;

Островська Г.О., завідувач кафедри теорії та методики навчання ІФОІППО, кандидат педагогічних наук, доцент – «Підготовка учителя до вивчення з учнями біографії письменника»;

Белей Н.І., учитель світової літератури Івано-Франківської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 19 Івано-Франківської міської ради – «Педагогічний дизайн мультимедійного уроку світової літератури»;

Іроденко Л.М., учитель світової літератури Надвірнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 Надвірнянської районної ради – «Формування читацької компетентності учнів на уроках світової літератури засобами інтерактивного навчання».

Практична частина конференції – робота в секціях. Керівники і учасники обговорили важливі питання специфіки викладання світової літератури у сучасній школі.

1tt

2gg

3gg

4ff

6ggh

7hjh

8hjhj

Додати коментар

Захисний код
Оновити