На сайті:

На сайті 188 гостей та відсутні користувачі

Соціально-педагогічний супровід сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах

15.06.15

uiuiuui 009 112 червня 2015 року на базі ІФОІППО відбувся семінар-тренінг голів методичних об’єднань соціальних педагогів на тему: «Соціально-педагогічний супровід сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах».

У ході семінару було розкрито сутність надання соціальних послуг та соціальної допомоги таким сім’ям. Зокрема, Ю. Бойко, методист ОЦППСР, ознайомила присутніх із нормативно-правовими документами з питання здійснення соціально-педагогічного супроводу сімей (осіб), які перебувають у складних життєвих обставинах.

Про технології соціально-педагогічної роботи з даною категорією сімей розповіла соціальний педагог Івано-Франківської спеціалізованої школи І-ІІІ ст. № 11 з поглибленим вивченням англійської мови Л. Шинкарчук. Її виступ спричинив активне обговорення учасників семінару, зокрема досвідом роботи щодо здійснення соціально-педагогічного супроводу сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, ділилися методист Івано-Франківського міського ЦППСР В. Бурдіна та соціальний педагог Рогатинської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 Н. Блага.

Практична частина семінару була представлена тренінговим заняттям із соціальними педагогами на тему: «Оптимізація середовища в сім’ї як запорука її міцності та благополуччя», під час проведення якого було розглянуто та апробовано різні форми і методи соціально-педагогічної роботи з сім’ями, проаналізовано основні ризики соціальної адаптації сімей у складних життєвих обставинах.

Завершенням семінару-тренінгу стало вироблення алгоритму здійснення соціально-педагогічного супроводу сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, суть якого полягає не лише у наданні соціальних послуг таким сім’ям, але й у налагодженій співпраці усіх суб'єктів,   що надають соціальні послуги та здійснюють соціальну роботу з сім'ями, дітьми та молоддю.

yyyu009

gjgjgj007

iioio024

kuku020

Додати коментар

Захисний код
Оновити