На сайті:

На сайті 144 гостей та відсутні користувачі

Мнемотехніка: технологія ефективного засвоєння інформації в умовах сучасної освіти

01.07.15

DSC05096 111Літня пора для творчих педагогів не лише час відпочинку, а й період активного професійного вдосконалення. Адже, як говорив К. Ушинський, «учитель живе доти, поки вчиться; як тільки він перестає вчитися, в ньому помирає учитель». Останніми червневими днями саме такі, віддані учительській справі педагоги дошкільної та початкової ланок освіти, практичні психологи та учителі-логопеди області, зібралися в актовій залі Івано-Франківського ОІППО для участі у науково-практичному семінарі «Мнемотехніка: технологія ефективного засвоєння інформації в умовах сучасної освіти».

Захід відбувся з ініціативи та за сприяння видавництва «Мандрівець» й Асоціації розвитку творчої особистості «ВАРТО». Координаторами зустрічі стали методисти лабораторії дошкільної та початкової освіти Івано-Франківського ОІППО (Надія Попович, Людмила Мінда, Світлана Юсипчук, Наталія Бабій).

У вітальному слові проректор інституту Ольга Барабаш, звертаючись до присутніх, наголосила на необхідності пошуку дієвих інструментів підвищення якості освітнього процесу з дітьми, з огляду на вимоги державних стандартів та з урахуванням особливостей сучасного інформаційного суспільства, і одним із таких інструментів, на її думку, може стати технологія мнемотехніки.

Корисною інформацією для педагогів-практиків стала доповідь-презентація заступника директора видавництва «Мандрівець» Тетяни Ухіної щодо підготовленого видавництвом навчально-методичного забезпечення освітнього процесу в ДНЗ та початкових класах ЗОШ.

В ході роботи автор даної технології Генадій Чепурний, доктор педагогічних наук РАЕ, керівник Центру освітніх технологій «Школа ейдотехніки», голова оргкомітету Міжнародного психолого-педагогічного фестивалю «Перспектива» ознайомив присутніх із сутністю технології мнемотехніка, її цілями та завданнями, продуктивним досвідом використання мнемотехнічних методів і прийомів в освітніх установах України, а також продемонстрував на практиці базові прийоми мнемотехніки (перетворення складної для засвоєння інформації; формування асоціативних зв'язків; засвоєння текстової і цифрової інформації: скоромовок, віршів, текстів). Учасники, під керівництвом автора, мали змогу відпрацювати застосування окремих прийомів в процесі семінару.

По завершенні навчання учасникам семінару були вручені сертифікати.

DSC05079

DSC05086

DSC05077

DSC05037

DSC05035

DSC05078

DSC05096

Мнемотехніка: технологія ефективного засвоєння інформації в умовах сучасної освіти

Додати коментар

Захисний код
Оновити