На сайті:

На сайті 100 гостей та відсутні користувачі

Соціально-педагогічна робота з дітьми з обмеженими можливостями

23.11.15

ghgh 002 1120 листопада 2015 року відбувся обласний семінар-тренінг соціальних педагогів закладів інтернатного типу. Тема заходу: «Соціально-педагогічні аспекти роботи з дітьми з обмеженими можливостями в закладах інтернатного типу».

Психологічні особливості роботи з дітьми з обмеженими функціональними можливостями розкрила методист ОЦППСР Глуханюк Т.І.

Бойко Ю.Р., методист ОЦППСР, розглянула законодавче забезпечення соціального захисту дітей-інвалідів в Україні, проаналізувавши правові засади щодо задоволення їхніх потреб.

Учасників семінару ознайомили з різними підходами щодо здійснення соціально-педагогічної роботи з дітьми з обмеженими функціональними можливостями, зокрема діяльнісним підходом, що побудований на залученні дітей-інвалідів до різних форм діяльності, в тому числі з використанням засобів мистецтва. Соціальні педагоги мали змогу на власному досвіді переконатися в ефективності впливу малюнкових технік та вправ з використанням музичних творів, роботи з іграшками та іншими засобами, що надають унікальну можливість для вираження і актуалізації тих соціальних ролей, які знаходяться у «витісненому» вигляді або слабко виявлених в повсякденному житті.

На семінарі-тренінгу не тільки вдалося розкрити специфіку соціально-педагогічної роботи з дітьми з обмеженими можливостями, але й навчити учасників використовувати різні соціально-педагогічні методи під час роботи з ними.

ghggh 003

ghgh 002

hjhjyu 009

Додати коментар

Захисний код
Оновити