На сайті:

На сайті 333 гостей та відсутні користувачі

Особистість в історії та літературі

25.11.15

IMG 9047 124 листопада на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбулась обласна науково-практична конференція на тему «Особистість в історії та літературі».

У ній взяли участь провідні науковці Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти та учителі.

Захід відкрила Барабаш Ольга Дмитрівна, кандидат педагогічних наук, проректор з наукової роботи Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, яка підкреслила, що проведення таких конференцій стало вже традицією. Тему обрано не випадково, адже вона зумовлена подіями суспільно-політичного життя України і дозволяє педагогу краще освідомити предмет своєї професійної діяльності.

З вітальним словом до гостей звернувся Будзак Іван Васильович, заступник директора департаменту освіти і науки Івано-Франківської облдержадміністрації – начальник управління дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти: «Сьогодні дійсно, як ніколи, є актуальною тема особистості в розвитку суспільства, оскільки усі ми живемо в період великих реформ, зокрема в системі освіти, де є не тільки спостерігачами, а й її творцями та учасниками. Я дуже надіюсь, що роздуми на дану тему будуть цінним матеріалом для розвитку учнівської та молодої особистості, яка в майбутньому позитивно вплине на суспільство».

На пленарному засіданні виступили: Адамович Сергій Васильович, доктор історичних наук, професор ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» – «Роль Богдана Хмельницького в Національно-визвольній революції 1648–1676 років»; Мельник Ярослав Григорович, кандидат філологічних наук, професор кафедри загального та германського мовознавства ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» – «Мовна особистість в історії, культурі, дискурсі», Федунь Марія Романівна, доктор філологічних наук, доцент кафедри теорії та методики навчання ІФОІППО – «Постаті письменників початку ХХ століття крізь призму літературного краєзнавства»; Слоньовська Ольга Володимирівна, кандидат філологічних наук, професор кафедри української літератури ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» – «Іван Багряний та його герої»; Бабій Василь Іванович, письменник, член Національної спілки письменників України; краєзнавець, член Національної спілки краєзнавців України – «Історія Богородчанського краю у персоналіях»; Гнатюк Ярослав Степанович, кандидат філософських наук, доцент кафедри філософії ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» – «Видатні особистості в українській філософії».

Далі учасники продовжили працювати в секціях «Особистість в історії», «Особистість у теорії та методиці викладання мови та літератури».

У програмі конференції заявлені теми про видатні постаті України та області ( Лесю Українку, Ліну Костенко, Богдана Лепкого, Миколу Гоголя, Олександра Довженка та ін.).

Також проведено засідання круглого столу на тему «Роль особистості у творенні майбутнього української держави», де обговорені умови визрівання відомих особистостей їх значення в історичному та літературному процесі. Зокрема розглянуто питання ролі педагога у вибудовуванні майбутнього України.

Також учасники конференції ознайомилися з матеріалами виставки навчальних та творчих проектів, підготовлених учителями області.

IMG 9047

IMG 9044

IMG 9077

IMG 9071

IMG 9082

IMG 9057

Додати коментар

Захисний код
Оновити