На сайті:

На сайті один гість та відсутні користувачі

Методичне об’єднання учителів початкових класів шкіл-інтернатів обласного підпорядкування

22.04.16

tlqd15TWmw0 11Відповідно до плану роботи Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти 19.04.2016р. у Івано-Франківській обласній школі-інтернаті І-ІІІ ст. відбулося засідання міжшкільного методичного об’єднання учителів початкових класів спеціальних шкіл-інтернатів обласного підпорядкування з теми: «Особливості розвитку дітей молодшого шкільного віку з розладами аутичного спектра».

Організатори міжшкільного методичного обєднання: Галина Шпільчак, методист лабораторії управління та організації освіти, Надія Попович, завідувач відділу дошкільної та початкової освіти ІФОІППО, голови методичних об’єднань.

Директор Івано-Франківської обласної школи-інтернату І-ІІІ ст. Івано-Франківської обласної ради Наталія Гаврилюк презентувала досвід роботи та основні напрямки діяльності шкільного колективу з аутичними дітьми.

Галина Шпільчак ознайомила присутніх з особливостями розвитку мовленнєвої функції дітей з раннім дитячим аутизмом, а також розкрила поняття «Стрес» та його значення у корекційній роботі з дітьми із розладами спектру аутизму.

Надія Попович акцентувала увагу на індивідуальному підході до учнів з розладами аутичного спектру у початкових класах та особливості роботи з ними.

Учасники методичного обєднання відвідали уроки та майстер-клас проведені учителями Івано-Франківської обласної школи-інтернату І-ІІІ ст.:

Урок письма: «Письмо рядкової букви «ц»  («це») , складів та слів із нею.»,         І. Живачівська, вчитель підготовчого класу.

Урок математики: «Задачі на знаходження суми двох добутків. Розв'язування рівнянь.», О. Залецька, вчитель 3-А класу.

Урок логоритміки: «Весняні мелодії природи», В. Кошик, вчитель 4-го класу.

Майстер – клас: «Музика кольорових плям», Н. Скомороська, вихователь.

На завершення засідання, керівники та члени методичного обєднання обговорили особливості нового змісту корекційно-розвиткової роботи з дітьми з розладами аутичного спектра.


«…Він ходив до школи,

він був просто дивною дитиною,

в школі над ним насміхались,

проте він жив в своєму світі,

думав про те, чим він займався…»

(доктор Вірджинія Бассі)


tlqd15TWmw0

sxacF1Cr6mw

LL ETBPn13s

hxXYXeudyJk

FzTxWoDoanM


Методичне об’єднання  учителів початкових класів шкіл-інтернатів обласного підпорядкування

Додати коментар

Захисний код
Оновити