На сайті:

На сайті 92 гостей та відсутні користувачі

Обласний семінар Надання якісних освітніх послуг дітям з особливими освітніми потребами в умовах інклюзивного навчання

25.04.16

DSC 2609 exposure 1121 квітня 2016 року на базі Пасічнянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Надвірнянської районної ради відбувся обласний семінар заступників директорів та асистентів учителів інклюзивних закладів з теми: «Надання якісних освітніх послуг дітям з особливими освітніми потребами в умовах інклюзивного навчання».

У семінарі взяли участь та виступили:

Степан Северилов, начальник відділу освіти Надвірнянської райдержадміністрації окреслив коло питань, важливих для функціонування шкіл з інклюзивним навчанням.

Василь Палійчук, головний спеціаліст департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської облдержадмінастрації, звернув увагу учасників семінару на актуальні питання, пов’язані з розвитком інклюзивної освіти в області.

Оксана Волошин, методист лабораторії управління та організації освіти Івано-Франківського ОІППО, визначила особливості командного підходу в умовах інклюзивного навчання.

Галина Винник, методист РІМЦ відділу освіти Надвірнянської райдержадміністрації, розкрила методичний супровід інклюзивної освіти у загальноосвітніх навчальних закладах району.

Оксана Хімич, директор Пасічнянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Надвірнянської районної ради, розповіла про особливості запровадження інклюзивного навчання у даному закладі.

Адміністрація та педагоги, які працюють в інклюзивних класах, презентували учасникам семінару досвід роботи з окресленої проблеми.

Гості також мали можливість відвідати та обговорити урок-проект з природознавства у 4-му класі на тему: «Чому ліси називають легенями планети?» та народознавче свято «Світле свято Великдень» (Шльомей І.Т., учитель початкових класів, Пітчук М.М., асистент учителя, Гринішак І.Р., практичний психолог Пасічнянської ЗОШ І-ІІІ ст.).

Лариса Цюрак, учитель початкових класів Добротівського НВК Надвірнянської районної ради для учасників зібрання провела майстер-клас з елементами технології «Фітбол-гімнастики».

Учасники семінару ознайомились із досвідом роботи в інклюзивному класі для дітей із затримкою психічного розвитку Ланчинської ЗОШ І-ІІ ст. Надвірнянської районної ради ( Гритчук Л.М., заступник директора, Тороус У.В., асистент учителя, Іванішак Н.М., практичний психолог).

У процесі обговорення було визначено корекційну та практичну значимість методів та прийомів, обраних для діяльності асистента учителя та учителя у школі з інклюзивним навчанням.

На завершення роботи керівники та учасники семінару напрацювали алгоритм роботи учителя та асистента учителя в інклюзивному класі та накреслили шляхи їхньої співпраці.

DSC 2520 exposure

DSC 2797 exposure

DSC 2589 exposure

DSC 2594 exposure

DSC 2609 exposure

DSC 2649 exposure

DSC 2720 exposure

Додати коментар

Захисний код
Оновити