На сайті:

На сайті 97 гостей та відсутні користувачі

Засідання школи педагогів інклюзивного навчання

26.09.16

IMG 20160922 111AЦьогоріч у Івано-Франківській області активного розвитку набуло навчання за інклюзивною моделлю освіти. Це надзвичайно позитивний крок в освіті дітей з особливими потребами. За результатами соціальних досліджень інклюзивне навчання є достатньо ефективним для дітей з особливостями психофізичного розвитку та їх батьків.

У зв’язку з цим 22 вересня 2016 року на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбулось чергове засідання школи педагогів інклюзивного навчання з теми «Особливості забезпечення корекційно-розвиткової складової індивідуального навчального плану» для асистентів учителів та учителів інклюзивних закладів.

Учасники засідання мали можливість обмінятися досвідом роботи з колегами щодо особливостей організації навчально-виховного процесу в умовах інклюзивного закладу.

У роботі засіданні взяли участь та виступили:

Василь Палійчук, головний спеціаліст департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації, проаналізував стан та перспективи організації інклюзивного навчання у ЗНЗ області.

Оксана Волошин, методист лабораторії управління та організації освіти ІФОІППО, розкрила практичні аспекти розвитку інклюзивної освіти, закцентувала увагу на особливостях написання індивідуальної програми розвитку та індивідуальної навчальної програми для дитини з особливими освітніми потребами в умовах інклюзивного класу.

Олександра Іванишак, учитель початкових класів Делятинської ЗОШ І-ІІІ ст. №3 Надвірнянської районної ради, ознайомила присутніх з особливостями використання медико-терапевтичної, музико-педагогічної технології «Піснезнайко» у роботі з дітьми з особливими освітніми потребами.

Наталія Семенів, асистент учителяОлешанської ЗОШ І-ІІІ ст. Тлумацької районної ради, визначила особливості роботи асистента учителя з дітьми із затримкою психічного розвитку в умовах школи з інклюзивним навчанням.

На завершення роботи керівники та учасники засідання напрацювали алгоритм співпраці фахівців щодо проведення корекційно-розвиткових занять в умовах інклюзивної форми навчання.

IMG 20160922 114517

IMG 20160922 112826

IMG 20160922 103213

IMG 20160922 101252

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити