На сайті:

На сайті 278 гостей та відсутні користувачі

СПІВПРАЦЯ ПСИХОЛОГІВ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ ТА ШКІЛЬНИХ ОФІЦЕРІВ ПОЛІЦІЇ У ПРЕВЕНТИВНІЙ РОБОТІ

06.12.16

3Проблема профілактичної, превентивної діяльності залишається актуальною в системі освіти. В Україні вона сьогодні відчувається особливо гостро, оскільки молодь формується у важких умовах політичних, економічних суперечностей, нестабільності соціальних процесів, високої криміногенності суспільства. Не можна не звертати уваги на зростання кількості злочинів, скоєних неповнолітніми або проти неповнолітніх. Актуальною є просвітницько-профілактична діяльність і для практичних психологів закладів освіти.

5 грудня 2016 р. на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти слухачі курсів підвищення кваліфікації практичних психологів зустрілися з координатором проекту «Шкільний офіцер поліції» лейтенантом патрульної поліції у м. Івано-Франківську Тамілою Кульпою.

Керівник курсової групи, методист обласного центру практичної психології і соціальної роботи ОІППО Оксана Хомин загострила увагу присутніх на можливостях співпраці представників правоохоронних органів та працівників системи освіти у реалізації спільної мети - забезпечення стійкості та стабільності виховного процесу, усунення психолого-педагогічних порушень соціальної адаптації неповнолітніх.

Шкільний офіцер розповіла слухачам курсів про проект та ознайомила з особливостями просвітницько-профілактичної роботи, яку інспектори здійснюють у навчальних закладах області. Координатор проекту розповіла про цікаві форми і методи виховання, які використовує у своїй діяльності. Працівники психологічної служби, у свою чергу, виявили активну зацікавленість у подальшій співпраці.


Додати коментар

Захисний код
Оновити