На сайті:

На сайті 107 гостей та відсутні користувачі

Обласний семінар «Особливості організації навчально-виховного процесу для дітей із затримкою психічного розвитку в умовах інклюзивного навчання»

13.05.17

SAM 330011 травня 2017 р. на базі Олешанської ЗОШ І-ІІІ ст. Тлумацької районної ради відбувся обласний семінар асистентів учителів ЗНЗ інклюзивної форми навчання з теми «Особливості організації навчально-виховного процесу для дітей із затримкою психічного розвитку в умовах інклюзивного навчання».

У семінарі взяли участь та виступили:

Володимир Пеник, начальник відділу освіти Тлумацької РДА, привітав учасників семінару та окреслив коло питань щодо впровадження інклюзивної освіти.

Оксана Липка, методист лабораторії управління та організації освіти Івано-Франківського ОІППО, ознайомила присутніх з планом роботи, акцентувала увагу на основних ролях та завданнях асистентів учителів у інклюзивному класі.

Ярослав Головатий, директор Олешанської ЗОШ І-ІІІ ст. Тлумацької районної ради, розповів про особливості впровадження інклюзивного навчання у даному закладі.

Марта Боднарчук, завідувач районної ПМПК відділу освіти Тлумацької РДА, розкрила питання методичного супроводу освіти дітей з особливими освітніми потребами в умовах інклюзивного навчання у районі.

Наталія Семенів, асистент учителя, практичний психолог Олешанської ЗОШ І-ІІІ ст. Тлумацької районної ради, презентувала досвід роботи з дітьми із затримкою психічного розвитку.

Учасники семінару відвідали та обговорили інтегрований урок позакласного читання з елементами трудового навчання у 4 класі «Школа добрих вчинків» (Семенів Н. Є., учитель початкових класів та Семенів Н. В., асистент учителя Олешанської ЗОШ І-ІІІ ст. Тлумацької районної ради).

Також присутні асистенти учителів мали змогу побувати на виховному заході «Люблю тебе, матусенько єдина!» під керівництвом заступника директора з виховної роботи Василя Двояка, педагога-організатора Любові Семенів та музичного керівника Михайла Коваля.

На завершення роботи керівники та учасники семінару напрацювали алгоритм роботи учителя та асистента учителя в інклюзивному класі та   визначили шляхи їхньої співпраці.

Додати коментар

Захисний код
Оновити