На сайті:

На сайті 99 гостей та відсутні користувачі

ДЕМОКРАТИЧНИЙ ВИМІР ПОЗАШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ

08.06.17

IMG 10116 червня 2017 року на базі Івано-Франківського ОІППО в процесі курсової підготовки слухачів групи керівників гуртків позашкільних установ відбувся тренінг «Навчаємо, щоб жити і зростати в демократії».

Майстер-тренери доцент, кандидат політичних наук Лукач У.Р. та старший викладач кафедри менеджменту та освітніх інновацій Дуда Х.І. ознайомили присутніх із швейцарсько-українським проектом «Розвиток громадянських компетентностей в Україні - DOCCU». Зважаючи на специфіку вітчизняних суспільно-політичних трансформацій та подальшу наполегливу інтеграцію України до європейської спільноти, виникає потреба в активних, поінформованих і відповідальних громадянах, вагомим чинником формування яких є національна система освіти. Оскільки позашкільна освіта є невід’ємною складовою освітньо-виховного простору, актуальним засобом її модернізації є освіта для демократичного громадянства та освіта з прав людини (ОДГ/ОПЛ).

Впродовж тренінгу закцентовано на необхідності проведення гурткової роботи на демократичних засадах та вдосконалення змісту, форм і методів позашкільної освіти через формування ключових компетентностей. Проведені інтерактивні вправи спрямовувались на відпрацювання навичок демократичного стилю педагогічного спілкування, створення демократичного навчального середовища, а відтак і формування демократичної культури як основи громадянського суспільства.

Відгуки учасників тренінгу засвідчили актуальність активного навчання через власний досвід, необхідність визнання нових пріоритетів у навчально-виховній, розвивальній, соціалізуючій роботі з гуртківцями.

Додати коментар

Захисний код
Оновити