На сайті:

На сайті 105 гостей та відсутні користувачі

Відбулася Всеукраїнська конференція

16.06.17

19224895 10203124968482365_8570811151941959885_n12-14 червня в м. Очаків відбулася Всеукраїнська конференція «Результати впровадження інформаційно-освітньої протиалкогольної програми «Сімейна розмова» в контексті формування здоров’язберігаючих компетенцій в учнів 7-8 класів».

На сьогоднішній день проблема профілактики алкогольної залежності є вкрай важлива. Завдання психологів – працювати на випередження, а не долати наслідки. Дана програма є єдиною, яка залучає батьків, що є ефективним та результативним. Дана програма понижує толерантність до вживання алкоголю батьків і, відповідно, дітей.

Від Івано-Франківської області представниками на конференції були Підлипна Л. В., директор Івано-Франківського обласного центру практичної психології і соціальної роботи, Безкоровайна О. М., практичний психолог Калуської НВК «ЗОШ І-III ступенів № 10-ліцей», яка за результатами моніторингу УНМЦ була визнана кращим психологом, що впроваджує «Сімейну розмову».

У межах конференції було проведено фестиваль кращих досвідів впровадження протиалкогольної програми «Сімейна розмова», психологічний практикум: факультативні вправи і завдання, які використовувалися тренерами при проведенні практичних занять з учнями, батьками, педагогами.

На пленарному засіданні були розглянуті наступні питання:

- «Проектно-технологічний підхід як пріоритет у діяльності психологічної служби системи освіти» Панок В.Г.

- «Досягнення і виклики у впровадженні інформаційно-освітньої протиалкогольної програми «Сімейна розмова» Луценко Ю.А.

- «Організація моніторингу і оцінки ефективності впровадження програми» Острова В.Д.

Організатори конференції: Український науково-методичний центр практичної психології і соціальної роботи, Миколаївський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти (навчально-методична лабораторія практичної психології, соціальної роботи та інклюзивного навчання).

Додати коментар

Захисний код
Оновити