На сайті:

На сайті 119 гостей та відсутні користувачі

ФОРМУВАННЯ ФІНАНСОВОЇ ГРАМОТНОСТІ У ШКОЛЯРІВ

13.09.17

IMG 391912 вересня у приміщенні Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти пройшов семінар-тренінг для учителів економіки з проблеми «Формування фінансової грамотності та компетентності: ініціативність і підприємливість у школярів загальноосвітніх навчальних закладів» та круглий стіл для педагогів, що впроваджують фінансову грамотність в загальноосвітній школі.

Подолюк Світлана Миколаївна, методист інституту ознайомила присутніх із нормативно-правовим та методичним забезпеченнями курсу фінансової грамотності, особливостями його впровадження в ЗНЗ Івано-Франківської області. Вона звернула увагу на цьогорічну новацію в програмах навчальних предметів – наскрізні змістові лінії, а особливо, на місце фінансової грамотності у формуванні конкурентоздатного громадянина.

Ласійчук Петро Михайлович, заступник директора ІМЦ департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради, учитель природничо-математичного ліцею м. Івано-Франківська поділився досвідом використання матеріалів курсу у школах міста та баченням важливості фінансової грамотності в системі освіти.

Про впровадження курсу фінансової грамотності в початковій школі та можливості використання матеріалів на уроках математики, української мови та трудового навчання розповіла вчитель початкових класів Білозоринської школи І–ІІ ст. Надвірнянської районної ради Яковлюк Олександра Степанівна.

Чабаранок Володимир Михайлович, учитель Калуської школи І–ІІІ ст. № 5, розповів про досвід впровадження курсу та власне бачення перспектив розвитку фінансової та економічної освіти в середній школі.

Про досвід участі у ІІ та ІІІ Всекраїнських турнірах з фінансової грамотності поділився вчитель Надвірнянського ліцею Ковальчук Олег Олексійович.

Але найважливішою та найзмістовнішою частиною семінару була презентація курсу, проведена у формі дискусії кандидатом економічних наук, доцентом кафедри банківської справи Львівського навчально-наукового інституту ДВНЗ «Університет банківської справи» Слободою Ларисою Ярославівною.

Учасники зібрання отримали від Ласири Ярославівни вичерпні відповіді на поставлені запитання стосовно змістового наповнення курсу фінансової грамотності, а також новинок банківської справи в Україні та світі.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити