На сайті:

На сайті 334 гостей та відсутні користувачі

Каскадні навчання психологічної служби

22.09.17

0111Війна на Сході України стала психотравмуючим фактором для багатьох осіб, і зокрема дітей. Психологічній службі, як фаховій спільноті, необхідно володіти способами допомоги дітям справитися з травмами війни. Вкрай важливо, щоб ці способи були науково обґрунтованими.

З 18 по 20 вересня на базі управління освіти, молоді та спорту Богородчанської РДА відбувся п’ятий етап каскадного навчання фахівців психологічної служби області. Метою заходу було ознайомлення з методикою «Діти та війна: навчання технік зцілень», яка є ефективним підходом у терапії посттравматичних розладів і випробувана вже у багатьох країнах світу. Учасників трьохденного навчання приймали Богородчанська ЗОШ І-ІІІ ст. № 1, Саджавська ЗОШ І-ІІІ ст. та Богородчанський РМК.

Тренери Оксана Дем’янчук, Руслана Урсуляк, Тетяна Кіф’як, Наталія Дем’янчук та Людмила Демчук провели 12 тренінгових занять. В ході навчання учасники ознайомилися із способами зняття емоційного напруження, тривоги і страху в учнів, пов’язаних з реакціями, що виникли внаслідок перенесеного стресу; вчилися як надавати дітям інформацію про їх стан та поведінку, роз’яснювати про нормальність їх реакцій на результати перенесеного стресу; відпрацьовували методи, що допомагають зменшити почуттєву і тілесну напругу тощо.

На підсумковому круглому столі фахівці психологічної служби обговорили алгоритм роботи психологічної служби та педагогічного колективу з профілактики виникнення та корекції розвитку симптомів посттравматичного стресового розладу у дітей, що перенесли психотравмуючі події.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити