На сайті:

На сайті 197 гостей та відсутні користувачі

Обласна школа ППД

26.10.17

1«Реалізація компаративної змістової лінії на сучасному етапі вивчення літератури» – тема заняття обласної школи ППД (керівник Г. Стрільчик, завідувач лабораторії педагогічного досвіду та етнопедагогіки, старший викладач кафедри менеджменту та освітніх інновацій ІФОІППО), що відбулася 19 жовтня на базі Обертинської ЗОШ І–ІІІ ступенів Тлумацького району (директор М. Данилюк).

Одне із головних завдань заняття – трансформація ідей керівників районної ШППД С. Погорілої та М. Тимікевич щодо використання елементів компаративістики у навчально-виховному процесі.

У роботі обласної школи ППД взяв участь І. Козлик, завідувач кафедри світової літератури і порівняльного літературознавства, доктор філологічних наук, професор ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника». Заслухавши лекцію пана професора, присутні розширили свої знання про методологічні та теоретичні аспекти літературознавчої компаративістики. Переглянувши авторський документальний фільм, відкрили для себе знакову постать у новітній українській компаративістиці – академіка Д. Наливайка.

Використання елементів компаративістики на уроках української, світової літератури та історії показали члени та керівники Тлумацької РШППД: М. Ославська, М. Чучман, М. Тимікевич, О. Гавкалюк, С.Погоріла. Вони продемонстрували власні медіапродукти, схеми, порівняльні таблиці, діаграми, ментальні карти, завдання для фітнесу мозку тощо.

У професійному полілозі взяли участь начальник відділу освіти Тлумацької райдержадміністрації В. Пеник, завідувач методкабінету Л.Тодорів та методист Г. Дзьоба.

Місцевий підприємець, депутат обласної ради Б. Станіславський для релаксації запросив учасників семінару на екскурсію до замку Злати.

Методом «Незакінчене речення» визначено результативність заняття та зроблено висновки про найголовніші аспекти компаративістики.

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити