На сайті:

На сайті 105 гостей та відсутні користувачі

Коучинг Школа як простір партнерської взаємодії та професійного зростання педагогів закладів дошкільної освіти області

30.10.17

0-02-05-ef7c47284e9daaea845cf70aca1792f5d8af3809fd9814e8e02521a1216c03cd full.025 жовтня 2017 року в актовій залі Івано-Франківського ОІППО розпочала свою роботу обласна Коучинг Школа професійного розвитку вихователів закладів дошкільної освіти. Учасниками Школи стали 20 компетентних фахівців дошкільної ланки із 12 районів та міст нашої області.

Школу започатковано з метою створення сприятливого середовища для неперервного професійного розвитку педагогів дошкільної галузі регіону та підвищення рівня їх професійної компетентності, а також підготовка коучів (викладачів-андрагогів) для роботи з педагогами за технологією педагогічного коучингу.

Перша зустріч проходила у форматі настановчого семінару-практикуму. В ході роботи керівник обласної Коучинг Школи, методист лабораторії дошкільної та початкової освіти ІФОІППО Людмила Мінда, ознайомила учасників із нормативно-правовими, організаційно-змістовими, науково-методичними та фінансовими засадами її функціонування (відповідно до затвердженого Положення). У практичній частині зустрічі відбулося анкетування учасників з метою укладання програми підготовки коучів, визначення напряму роботи кожного з них (відповідно до пріоритетних завдань дошкільної освіти, запитів педагогів, можливостей самих коучів) та обговорення орієнтовного змісту майбутніх коуч-сесій.

Методист центру практичної психології та соціальної роботи ІФОІППО Лілія Крикун розширила уявлення учасників про сутність технології коучингу, окреслила її психолого-педагогічні аспекти, а також роль та специфіку роботи коуча з клієнтами.

Наталія Щербій, методист інформаційно-методичного центру ІФОІППО ознайомила присутніх їх механізмами ефективної взаємодії між суб’єктами коучингового процесу шляхом використання сучасних інформаційних технологій. Задля якісного науково-методичного супроводу діяльності коучів, обміну актуальною інформацією було створено інтернет-спільноту Coach.if.

Наприкінці зустрічі учасники обмінялися думками щодо перспектив функціонування Коучинг Школи як сприятливого середовища, що не лише модернізує систему методичної роботи з педагогами ДНЗ області, забезпечує умови для розвитку творчої активності, професійної ініціативи, потреби у самореалізації особистості (групи людей, що працюють спільно), а й акумулює кращий індивідуальний та колективний досвід фахівців системи дошкільної освіти для надання диференційованих освітніх послуг відповідно до існуючих запитів педагогів регіону.

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити