На сайті:

На сайті 177 гостей та відсутні користувачі

Навчання у Новій українській школі: радісно і на християнській основі

08.11.17

23224563 1490466234400787_404894441_oНещодавно на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбувся обласний семінар-практикум “Використання ігрових технологій на уроках “Основ християнської етики” в контексті Нової української школи”. У семінарі взяли участь учителі основ християнської етики, які викладають цей курс у початковій школі. Для обговорення були запропоновані питання, які стосувались ігрових технологій, емпіричного, інтегрованого, кооперативного навчання на уроках з основ християнської етики в початкових класах.

Технологію “Ранкові зустрічі” та її інтеграцію у зміст курсу “Основи християнської етики у практичному модулі презентували Леся Загрійчук, учитель-методист Івано-Франківської приватної школи-садка “Перша ластівка” та Світлана Левицька, вчитель-методист Івано-Франківської ПЗШ І ступеня “Католицька школа святого Василія Великого”.

Науково-методичний модуль у формі тренінгу зреалізували Галина Адамович, старший викладач кафедри ОІППО, представивши проект стандарту загальної початкової освіти й питання інтеграції змісту освіти, та Леся Загрійчук, яка вела мову про середовищний підхід, емпіричне навчання і тематичний підхід до освітньої діяльності. Тематичні паралелі у змістовому наповненні курсу “Основи християнської етики” провела методист лабораторії національного виховання Світлана Сміх. Активно сприйняли учасники семінару ігрові методи в кооперативному навчанні у викладі Галини Адамович та Лесі Загрійчук.

На завершення роботи семінару-практикуму вчителі обговорили місце курсу “Основи християнської етики” у проекті стандарту загальної початкової освіти, зокрема, у громадянській та історичній освітній галузі , а також соціальній та здоров’язбережній. Адже навчання буде інтегрованим – предмети об’єднуватимуться довкола цікавих для дитини тем чи проблем, а християнська етика має усі засоби, щоб воно було радісним.

Учасниця семінару-практикуму Іванна Котович, учитель основ християнської етики Долинського НВК № 2: “З великим задоволенням і цікавістю я відвідала семінар-практикум для вчителів основ християнської етики. Нам демонстрували зовсім новий підхід до навчання. З деякими методиками я вже була ознайомлена, тому що відвідую семінари катехитів при УГКЦ, які проводять для нас колеги-педагоги з Польщі. Я дуже задоволена, що і в нас такі методи впроваджують. Відкриттям для мене стало емпіричне навчання. Це ефективний дієвий метод. На мою думку, якщо ми візьмемо його у свою практику, то покращимо результати освітнього процесу. А навчання для дітей стане більш цікавим, тому що практичні дослідження та пізнання завжди вабили дітей більше, аніж суха теорія.”

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити